DR. GYÜRE CSABA

Full text search

DR. GYÜRE CSABA
DR. GYÜRE CSABA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Közérdekű adatigénylés során nyilvánosságra került, miszerint a Mészáros Lőrinc érdekeltségéhez köthető vállalkozás kifizette a Cider Alma Kft.-nek a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. felé fennálló 3,2 milliárd forint összegű tartozását. Médiaértesülések szerint a Cider Alma Kft. a miniszterelnök úr sógorának, illetve felesége rokonainak érdekeltségeit képezi.
Hogy kerül a csizma az asztalra? Miért kerül ez a parlament elé? Miért kérdezem én ezt itt meg? Azért, mert, ha erről van szó, és ez igaz, akkor valószínű, hogy mindennek a vége közpénz. Mit láttunk? A 2016. év folyamán a Mészáros Lőrinc érdekeltségeibe tartozó cégcsoportok összesen 160 milliárd forint összegben nyertek pályázatokon, kaptak közpénzt, ebből a közpénzből, ilyen összegű közpénzből gazdálkodtak. Hogy mekkora ez az összeg? Ez majdnem azonos az egyévi felsőoktatási költségvetési összeggel, majdnem azzal egyenlő összegű, tehát döbbenetes dolog, hogy Magyarországon a Mészáros Lőrinchez jutó közpénz majdnem egyenlő a magyar felsőoktatás összegével.
Azt is látjuk, hogy tíz év alatt ezerszeresére növelte meg Mészáros Lőrinc a bevételét, illetve a cégei gyorsabban növekedtek, mint a Facebook vagy az Apple. A miniszterelnök úr korábban arról beszélt, hogy körülötte, az ő környezetében nagyon tehetséges emberek vannak, az ő barátai ilyen tehetségesek.
Nézzük Mészáros Lőrinc esetében! Nyilván tudjuk, hogy professzionális a gázszerelésben, de azt is megtudtuk, hogy a stadionépítésben, az út-, vasútépítésben, az agrárgazdálkodásban, a sajtótermékek kiadásában, a médiában, televíziózásban, tehát ez mind az ő terepe lett, a hét év alatt, amióta a Fidesz van kormányon, ezekre a területekre tört be. 160 milliárd forint készpénzről van szó, amiből most 3,2 milliárd kifizetésre kerül. Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir