KOCSIS-CAKE OLIVIO

Full text search

KOCSIS-CAKE OLIVIO
KOCSIS-CAKE OLIVIO (Párbeszéd): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Elöljáróban nem teljesen értem, hogy miért lett kettészedve ez a két törvényjavaslat. Szerintem sokkal praktikusabb lett volna egyben tárgyalni, hiszen összefügg a kettő, amiről a következő törvényjavaslat kapcsán fogunk beszélni.
A tanácsi állásfoglalással kapcsolatban: nyilvánvaló, hogy ennek a tanácsi állásfoglalásnak két célja van, egyfelől szélesíteni azok körét, akik részt vehetnek az európai parlamenti választáson, ezt mi támogatjuk, illetve biztosítsa azt, hogy szabályosan, minél szabályosabban, ellenőrzött módon folyjanak ezek a szavazások. Az első célt meg is fogalmazza a 4. pontban, hogy gondoskodjanak a tagállamok a szavazás alternatív módjairól, levélben szavazás, elektronikus szavazás, internetszavazás, illetve amire a kormánypárti képviselők is hivatkoztak, hogy a nem EU-s tagállamokban élő állampolgárok is szavazhassanak. Ebből elég szelektíven választott a Fidesz, hiszen az elektronikus szavazást és az internetszavazást valahogy elkerülte.
Ebben nem olyan serények, hogy ezt is beemeljék a törvényjavaslatba, amit tárgyalni fogunk. Mi azt gondoljuk, ez is elősegítené azt, hogy minél több határon túli honfitársunk is részt vegyen a szavazásban. Itt, akikről már jobbikos képviselőtársam is beszélt, a külföldön dolgozó magyarok is nagyobb számban tudnának részt venni, ha az elektronikus szavazás, illetve az internetszavazás is bevezetésre kerülne.
Azzal kapcsolatban, hogy a szavazás ellenőrzött módon történjen, szeretnénk, ha államtitkár asszony megnyugtatna, hogy hogyan orvosolják azt, hogy egy állampolgár egy szavazatot tudjon leadni. Ukrajnában pedig fölmerülnek a mostani feszült viszonyok miatt biztonsági kérdések is. Hogyan biztosítja majd a magyar állam azt, hogy biztonságban tudnak ott majd szavazni a magyar állampolgárok? Köszönöm, és majd a következő törvényjavaslat kapcsán még kifejtjük a véleményünket erről.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir