NACSA LŐRINC

Full text search

NACSA LŐRINC
NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Ungár Péter nemzeti konszenzust emlegetett ilyen kérdésben, a patkóbeli szomszédjához forduljon és az ő pártvezéréhez, Gyurcsány Ferenchez, hogy miért nincs ebben nemzeti konszenzus. (Ungár Péter: Nincs itt, hadd ne forduljak hozzá!)
Azt gondolom, Arató képviselő úrnak semmilyen erkölcsi alapja nincs arra, hogy ehhez a vitához olyan módon szóljon hozzá, hogy a határon túliak levélszavazata hogyan és miként valósul meg és milyen részletszabályok vonatkoznak rá, amikor önök legutóbb múlt héten támadták a határon túliak szavazati jogát, és nagyon vicces, hogy itt most a határon túli levélszavazók védelmezőjeként tetszeleg, hogy szegény áldozatok, és őket próbálja meg védeni. Képviselő úr, önöktől kell megvédeni a határon túli szavazókat és magyar állampolgárokat és úgy általában a Kárpát-medencében minden magyart.
És még egy vita, ami ellenzéki oldalon bontakozott ki, egymással vitatkoztak itt a képviselő urak, hogy most akkor kettős szavazás, ki szavaz, hol szavaz, milyen listára, romániai listákra szavaznak-e vagy magyar listákra; ugye, Ungár Péter is mondta, hogy majd eldönti az az ember. De ez a törvényjavaslat nem erről szól: harmadik országbeli szavazókról, állampolgárokról szól. (Ungár Péter: De Gyurcsány Ferencről se szól, mégis arról beszéltek!) Egy Ukrajnában élő magyar állampolgár, egy Szerbiában élő magyar állampolgár nem tud kettősen szavazni, mert nem uniós tagországban él. Itt most a harmadik országbeli szavazati jogról beszélünk, hogy részt vehessenek az európai parlamenti választáson.
Én nagyon sajnálom, hogy Szávay képviselő úr kiment, mert nyilván neki a legnagyobb problémája, hogy az ő nemzetpolitikai tevékenysége ellenére is az LMP megelőzte őket a levélszavazatok kapcsán, és a Fidesz-KDNP-pártszövetség után nem a Jobbik lett a második a határon túliak körében. Nyilván ez nagyon fáj Szávay István képviselő úrnak. És ő emleget fizetett aktivistákat a VMSZ kapcsán (Szávay István visszatér az ülésterembe.), amikor nem a mi nemzeti ünnepünkön, hanem az ő nemzeti ünnepükön volt fizetett aktivistával tele a közönség. És, képviselő úr, igaz, hogy a megsemmisített levélszavazatok miatt nyertek egy mandátumot, de azóta kirúgtak négyet a frakcióból, tehát lehet, hogy jobb lett volna az egyensúlyt fönntartani.
Köszönöm szépen. (Ungár Péter: Átülhetsz, ha aggódsz a létszám miatt! - Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir