A kutatás, fejlesztés és innovációs rendszer intézményrendszerének és finanszírozásának átalakításához szükséges egyes törvények …

Full text search

A kutatás, fejlesztés és innovációs rendszer intézményrendszerének és finanszírozásának átalakításához szükséges egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás
Tisztelt Ház! Soron következik a kutatás, fejlesztés és innovációs rendszer intézményrendszerének és finanszírozásának átalakításához szükséges egyes törvények módosításáról szóló T/6359. számú törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról (Közbeszólások az MSZP soraiból: Hol a miniszter? - Szégyen! -Az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd képviselőinek és a független képviselőknek egy része MORE THAN ACADEMY feliratú pólót visel.) történő döntés és a zárószavazás. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/6359/8. számon, összegző jelentését pedig T/6359/9. számon terjesztette elő. Tájékoztatom önöket, hogy a Házszabály 48. § (4) bekezdése alapján a Párbeszéd képviselőcsoportja a 4. számú módosító javaslat fenntartását indítványozta. Először erről határozunk.
A 4. számú módosító javaslat Hiller István, Mellár Tamás és Kunhalmi Ágnes indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 131 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett nem tartotta fenn. (Közbeszólások az ellenzék soraiból, köztük: Szégyen, gyalázat, fogalmatok sincs róla! - Szégyelljétek magatokat!)
Tisztelt Ház! Mivel az Országgyűlés módosító javaslatot nem tartott fenn, most az összegző módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/6359/8. számú összegző módosító javaslatát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslatot 131 igen szavazattal, 53 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett elfogadta.
Most a zárószavazás következik. Felhívom szíves figyelmüket arra, hogy az Alaptörvény meghatározza az egységes javaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseinek körét. Ezek elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Erre figyelemmel a zárószavazásra két részletben kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/6359/10. számú egységes javaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egységes javaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit 131 igen szavazattal, 53 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett elfogadta. (Közbeszólás az ellenzék soraiból: Szégyelljétek magatokat!)
Most az egységes javaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseiről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/6359/10. számú egységes javaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés (Dr. Vadai Ágnes közbeszól.) az egységes javaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit 131 igen szavazattal, 53 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett elfogadta. (Arató Gergely: Szégyelljétek magatokat! Tudománygyilkosok!)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir