Döntés az ülés napirendjéről

Full text search

Döntés az ülés napirendjéről
Tisztelt Országgyűlés! Most az elnöki jogkörben előterjesztett napirendi javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a napirendi ajánlást. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy a jelenlévők nagy többsége megszavazta, de úgy látom, hogy az Országgyűlés nem határozatképes. (Zaj, közbeszólások az ellenzéki sorokból. - Szabó Timea: Tényleg?)
Bejelentem azt, tisztelt Országgyűlés, hogy Kocsis Máté frakcióvezető úr levélben kezdeményezte a szavazás szavazatszámláló gép alkalmazásával történő megismétlését. (Arató Gergely: Miért nem jött ide? - Közbeszólás a Jobbik soraiból: Hol van?) Azt is jelzem, hogy ha ő nem kezdeményezte volna, nekem lett volna kötelességem, mert a hiányzók névsorát meg kell állapítani és ki kell függeszteni.
Az indítványnak megfelelően most kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az elnöki jogkörben előterjesztett napirendi javaslatokat. Kérem, szavazatszámláló gép segítségével, alkalmazásával szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 43 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül… (Szabó Timea, Tordai Bence, dr. Varga-Damm Andrea, dr. Steinmetz Ádám, Bangóné Borbély Ildikó, Bana Tibor képviselők jelzik, hogy nem működik a gépük.) Csak kihirdetem az eredményt: az Országgyűlés 43 igen, ellenszavazat és tartózkodás nélkül szavazta meg a napirendi javaslatot. Ennek megfelelően az Országgyűlés nem határozatképes. (Felzúdulás az ellenzéki sorokban. - Varju László: Újra kell szavazni!)
Tordai Bence képviselő úr kér szót. (Zaj, közbeszólások. - Dr. Varga-Damm Andrea: Elnök úr, nem működik a gép! Rossz a gép! Nem működik a szavazatszámláló!)Megismételni nem lehet. Amennyiben valaki nem szavazott, akkor azt rögzíteni tudjuk, de nem tudok… (Dr. Varga-Damm Andrea közbeszólása. - Arató Gergely: Már megint ez a szavazógép!)
Tisztelt Országgyűlés! Most hivatali kötelességem felszólítani a frakciókat, hogy biztosítsák a határozatképességet, de figyelembe véve azt, hogy a Fidesz frakcióvezetője és a KDNP is arról tájékoztatott, hogy a mai napon nem vesznek részt az Országgyűlés munkájában, ezért nem látok lehetőséget arra, hogy a mai napon az Országgyűlés határozatképességét helyreállítsuk.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir