A köztársasági elnök úr által megfontolásra visszaküldött , az Országgyűlés 2020. november 17-ei ülésnapján elfogadott, a családi…

Full text search

A köztársasági elnök úr által megfontolásra visszaküldött , az Országgyűlés 2020. november 17-ei ülésnapján elfogadott, a családi gazdaságokról szóló törvényhez benyújtott módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás
Most soron következik a köztársasági elnök úr által megfontolásra visszaküldött, az Országgyűlés 2020. november 17-ei ülésnapján elfogadott, a családi gazdaságokról szóló törvényhez benyújtott törvényalkotási bizottsági módosító javaslatról történő döntés és a határozathozatal, a zárószavazás.
A köztársasági elnöknek aláírásra megküldött törvény szövege T/13261/19. számon, a köztársasági elnök úr levele T/13261/20. számon a Ház informatikai hálózatán valamennyiünk számára elérhető. A Törvényalkotási bizottság módosító javaslatát T/13261/22., jelentését pedig T/13261/23. számon terjesztette elő. Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály rendelkezései szerint a határozathozatal során módosító javaslat fenntartására és külön szavazás kérésére nincs lehetőség.
Most a Törvényalkotási bizottság módosító javaslatáról döntünk, amelynek elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kettőharmadának igen szavazata szükséges. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/13261/22. számú módosító javaslatát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 170 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Most a zárószavazás következik, amelynek során a ki nem hirdetett törvénynek a Törvényalkotási bizottság módosító javaslatával módosított szövegéről döntünk. Felhívom szíves figyelmüket, hogy az Alaptörvény meghatározza az imént módosított, ki nem hirdetett törvény minősített többséget igénylő rendelkezéseinek körét. Ezek elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kettőharmadának igen szavazata szükséges. Erre figyelemmel a zárószavazásra két részletben kerül sor. Tájékoztatom tisztelt képviselőtársaimat, hogy a házszabály 50. § (3) bekezdése alapján, amennyiben a zárószavazás során az Országgyűlés nem fogadja el a minősített többséget igénylő rendelkezéseket, ez további külön döntés nélkül is kiterjed az el nem fogadott rendelkezések sarkalatosságára utaló rendelkezés elhagyására is.
Kérdezem ezért a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a családi gazdaságokról szóló, ki nem hirdetett törvény minősített többséget igénylő rendelkezéseit az imént elfogadott módosításokkal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosult, ki nem hirdetett törvény minősített többséget igénylő rendelkezéseit 170 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
(16.20)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a családi gazdaságokról szóló, ki nem hirdetett törvény egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a ki nem hirdetett törvény egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit 170 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett elfogadta.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir