A Jövő Nemzedék Földje Alapítványról, a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról és az ezzel összefüggés…

Full text search

A Jövő Nemzedék Földje Alapítványról, a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról és az ezzel összefüggésben egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás
Soron következik a Jövő Nemzedék Földje Alapítványról, a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról és az ezzel összefüggésben egyes törvények módosításáról szóló T/15725. számú törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/15725/5. számon, összegző jelentését pedig T/15725/6. számon terjesztette elő. Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (4) bekezdése alapján a Jobbik képviselőcsoportja a 2. számú módosító javaslat fenntartását indítványozta. Először erről határozunk.
A 2. számú módosító javaslat Magyar Zoltán képviselő úr indítványa. Fenntartáshoz minősített többség szükséges. Kérdezem ezért a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 50 igen szavazattal, (Bóna Zoltán jelzésére:) 101+1, az 102… (Többen jelzik, hogy nem működik a szavazógépük.) Akkor most ebben a percben megállítom a szavazás menetét, mert hirtelenjében sokan lettek, akik a gépük szerint nem szavaztak.
Tehát az 50 igennel van-e gond? (Nincs ilyen jelzés.) Azzal nem volt gond. (Közbeszólások a kormánypártok padsoraiból: Ennyien vannak! - Ezzel nincs gond. - Van velük gond! - Pont elég létszám! - A kijelzőn az alábbi eredmény jelenik meg: 50 igen szavazat, 101 nem szavazat, 1 tartózkodás.) Van. Jó. (Rövid szünet.)
Meg fogjuk ismételni a szavazást, mert pillanatnyilag átláthatatlan a probléma. (Dr. Vadai Ágnes: Ennyi lopást már a rendszer se bír!) Megvárjuk, amíg a technikai személyzet megpróbálja beállítani a gépeket. (Dr. Vadai Ágnes: Azért mondom, hogy ennyi lopást már a rendszer sem bír…) Mindkét oldalon több gép nem működött, tehát nemcsak az ellenzék oldalán, kormánypárti oldalon is ezt láthattuk. (Dr. Vadai Ágnes: Szerintem itt kellene egy közbeszerzés alóli mentesítés. - Közbeszólás a kormánypártok padsoraiból: Ez még a tiétek volt!)
Azt az információt kaptam, hogy mindenkinek működik a gépe. (Dr. Vadai Ágnes: Az majd kiderül.) Megismételjük. Tudunk jelenlét-ellenőrzést tartani? Mert végül is akkor tudjuk eldönteni, hogy működik-e a gép. (Jelzésre:) Tudunk, azt a direkt választ kapom. Akkor most majd meg fogjuk ismételni a 2. számú módosító javaslatnak, a Magyar Zoltán által jegyzett javaslatnak a szavazását, de előtte jelenlét-ellenőrzést tartunk. Mehet? (Nagy zaj.) Akkor kérem, hogy mindenki foglalja el a helyét, mert jelenlét-ellenőrzést tartunk! Képviselőtársaim, foglalják el helyüket, mert jelenlét-ellenőrzést tartunk! Most nézzük meg, hogy működnek-e a gépek mindenkinél. Vadai Ágnes képviselő asszony! Odafigyelek! (Dr. Vadai Ágnes: Nem hallom, mert nagyon beszélnek…)
Tehát kérem szépen a technikai személyzetet, hogy állítsák a gépeket jelenlét-ellenőrzésre, és kérem képviselőtársaimat… (Dr. Vadai Ágnes: Jelen! - Jelzésre:) Nem fog megjelenni mind a három jelenlét? Akkor kérem szépen, nyomják meg szavazógépük valamelyik gombját! (Közbeszólás a kormánypártok padsoraiból: Gyurcsány nincs jelen! - Jelenlét-ellenőrzés: jelen van 190, távol van 9.)
A monitorom azt jelzi, hogy 190 képviselő van jelen és 9 van távol. Többen jelentkeznek, hogy nem működik a gépük. (Jelzésre:) Völner Pál államtitkár úrnak nem működik a gépe. Kérem szépen, Völner Pál államtitkár úrnak sem működik, és Bóna Zoltán képviselő úrnak változatlanul nem működik. Indulásnál 190+10 volt… (Jelzésre:) Működik?
Kérem szépen a technikai személyzetet, ellenőrizze, hogy Völner Pálnak a patkóbeli gépe működik-e. Nem a képviselői helyén lévő gépe, hanem a patkóban ül. Tartsunk egy újabb jelenlét-ellenőrzést? (Közbeszólás a kormánypártok padsoraiból: Nem! Szavazzunk!) Tisztelt Képviselőtársaim! Ne legyen bizonytalanság!
Kérek szépen még egy jelenlét-ellenőrzést biztosítani. Mehet? (Jelzésre:) Akkor, tisztelt képviselőtársaim, most jelenlét-ellenőrzést tartunk. Kérem, szíveskedjenek megnyomni a szavazógépük valamelyik gombját! (Jelenlét-ellenőrzés: jelen van 189, távol van 10.) 189 jelen és 10 távol. Bóna Zoltán képviselő úr gépe nem működik. Tehát akkor másnak mindenkinek működik a gépe, jegyző urak? (Jelzésre:) Köszönöm szépen. Folytatni tudjuk a munkánkat.
Visszatérünk tehát a 2. számú módosító javaslathoz, amit Magyar Zoltán képviselő úr jegyzett, és amelynek a fenntartásához minősített többség szükséges. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 58 igen… (A kijelzőn megjelenő eredmény: 58 igen, 130 nem, 1 tartózkodás. - Bősz Anett jelzésére:) Szerintem működik a gépe, képviselő asszony, mert ez 189, és egyetlenegy gép van, Bóna képviselő úré az információim szerint, amelyik nem működik.
Kérem szépen ellenőrizni, Bősz Anett képviselő asszonynak a gépe működik-e, vagy nem, de én arra kérem képviselőtársaimat, hogy próbálkozzanak.
(12.10)
Képviselő asszony, 58+130+1, az 189, plusz 1, Bóna képviselő úré, ez 190. Nálam összegszerűen rendben van. (Zaj.) Rendben van a gép szerint. Én elfogadom azt, hogy képviselő asszonynak nem működött, akkor ennek megfelelően 58+1, tehát 59 nem szavazattal, (Bóna Zoltán jelzésére:) 130+1, tehát 131 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett nem tartotta fönn a módosító javaslatot az Országgyűlés.
Mivel az Országgyűlés módosító javaslatot nem tartott fönn, most az összegző módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/15725/5. számú összegző módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslatot 131 igen szavazattal (sic!), 57 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most a zárószavazás következik. Felhívom szíves figyelmüket, hogy az Alaptörvény meghatározza az egységes javaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseinek körét. Ezek elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Erre figyelemmel a zárószavazásra két részletben kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/15725/8. számú egységes javaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egységes javaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit (Bóna Zoltán jelzésére:) 132+1, tehát 133 igen szavazattal, 56 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most az egységes javaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseiről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/15725/8. számú egységes javaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egységes javaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit (Bóna Zoltán jelzésére:) 132+1, tehát 133 igen szavazattal, 59 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir