Az igazgatásrendészeti feladatok

Full text search

Az igazgatásrendészeti feladatok
A rendőrség igazgatásrendészeti feladatainak ellátása során:
Gondoskodik az ország lakosságának személyi igazolvánnyal történő ellátásáról, ellenőrzi a lakcím bejelentési szabályok megtartását.
Ellátja a magyar állampolgárokat útlevéllel, szakirányítást gyakorol az utazási irodák, az utaztató állami szervek és szövetkezetek tevékenysége felett.
Végzi a külföldiek ellenőrzését, engedélyezi tartózkodásukat és letelepedésüket az ország területén, gondoskodik a vízumkiadásról és az idegenrendészeti hatósági feladatok ellátásáról.
Ellátja az állampolgársági bizonyítványok kiállításával kapcsolatos feladatokat, eljár az állampolgárság hivatalból történő megállapításában, javaslatot tesz a magyar állampolgárságnak honosítással, illetőleg visszahonosítással való megadására, ill. elbocsátással vagy megfosztással való megszüntetésére.
Dönt a névváltoztatási kérelmek ügyében.
Kiadja a hatósági erkölcsi bizonyítványokat. Lefolytatja az eljárást a hatáskörébe utalt szabálysértések miatt.
Ellátja az ipari célokat szolgáló robbantóanyagok, polgári kézi lőfegyverek, lőszerek, légfegyverek, riasztópisztolyok és a nem katonai jellegű lőszerek rendészetével kapcsolatos feladatokat.
Véleményezi az italmérési, záróra-meghosszabbítási, valamint tánc-, zene és kártyajátszási engedélyekre vonatkozó kérelmeket.
Ellátja a kábítószeres, valamint a sugárzó anyagok és készítmények, továbbá a sokszorosítógépek rendészeti felügyeletét.
Ellenőrzi, hogy egyesületi tevékenységet csak olyan szerv folytasson, amelyet a felügyelő szerv nyilvántartásba vett, ellátja a vadásztársaságok rendészeti felügyeletét.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir