Április 4. – Csütörtök

Full text search

Április 4. – Csütörtök
– A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége Budapesten megkoszorúzta a Gellért-hegyi felszabadulási emlékművet és a Szabadság téri szovjet emlékművet abból az alkalomból, hogy Magyarországon ötvenegy évvel ezelőtt fejeződtek be a második világháború hadműveletei, és szabadult fel hazánk a náci és nyilas uralom alól.
– Az év első hónapjában a tavalyihoz képest 26,1 százalékkal nőttek a bérek a versenyszférában, ami lényegesen meghaladja az Érdekegyeztető Tanácsban elfogadott 19,5 százalékot – állapította meg a kormány.
– A kormány rendeletet hozott a gazdálkodó szervezetek idei egyedi támogatásáról. Ennek keretében bányabezárásra közel két és fél milliárd forint, a borsodi acélipar reorganizációjára 3,7 milliárd, a MÁV termelési árkiegészítésére 26 milliárd forint áll rendelkezésre.
– A földművelésügyi miniszter leállította egyes agrártámogatási pályázatok befogadását. Az intézkedés oka, hogy a támogatási igények elérték az idei költségvetésben meghatározott támogatási keretet.
– Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetői elrendelték az elmúlt két évben hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazásokról készült akták felülvizsgálatát. Évente átlagosan nyolcszáz rendőrt jelentenek fel az ügyészségi nyomozó hivatalnál.
– Életének nyolcvanadik évében meghalt Perczel Zita, a háború előtti népszerű filmek hősnője. 1937-től Franciaországban, Amerikában és Olaszországban élt és dolgozott – a kilencvenes évektől ismét itthon játszott színpadi szerepeket, nagy sikerrel.
– A baranya megyei rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vettek egy pécsi lakos férfit, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy két nappal korábban ő lőtte fejbe azt a helyi valutázót, akinek kocsijából a gyilkosság után – a feltételezések szerint – közel tízmillió forintot vitt el.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir