Február 22. – Csütörtök

Full text search

Február 22. – Csütörtök
– Nem született döntés az új pénzügyminiszter személyéről a Koalíciós Egyeztető Tanács ülésén.
– A pénzügyminiszteri poszt egyik várományosaként emlegetett Járai Zsigmond, a Magyar Hitelbank vezérigazgatója közölte: számos ok miatt nem ő lenne a legjobb jelölt a tárca élére.
– Újabb lehetséges pénzügyminiszter-jelölttel tárgyalt a kormányfő. Horn Gyula megbeszélést folytatott Németh Miklós kormányának egykori pénzügyminiszterével, Medgyessy Péterrel, aki nem volt hajlandó nyilatkozni a sajtónak. Nem árult el semmit az újságíróknak Surányi György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke sem arról, hogy milyen tanácsot adott Horn Gyulának.
– Az Állami Számvevőszék feljelentette az Egészségbiztosítási Önkormányzat, illetve az Országos Egészségbiztosítási Pénztár hat vezetőjét, miután a testület számos gazdasági szabálytalanságot tárt fel egy magánklinika támogatásánál. A CM-klinika 150 millió forint működési előleget kapott a biztosítótól 1994 nyarán, de még ma sem fogad betegeket. A számvevőszék hűtlen kezelés és hanyag gazdálkodás miatt tette meg feljelentését. Az Állami Számvevőszék jelentése a CM-klinika körüli visszásságokon kívül felhívja a figyelmet például arra, hogy az egészségbiztosító működési kiadásaival is gondok vannak, nőtt a külföldi kiküldetések, a költségtérítések, a reprezentáció, a végkielégítés összege.
– Aláírásra kész a magyar–amerikai államközi szerződés az amerikai békefenntartók által okozott károk megtérítésére. Donald Blinken amerikai nagykövet elmondta: az önkormányzatokat és a magánszemélyeket a magyar állam kártalanítja majd, az Egyesült Államok pedig a teljes költséget átvállalja.
– Táborfalva után Hajmáskéren, Várpalota térségében, Pécsett és Kaposvárott is tartanak lőgyakorlatot az amerikai IFOR-erők. Erről az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet megfigyelőit tájékoztatták kaposvári és taszári látogatásuk után a Honvédelmi Minisztérium képviselői. Az amerikai békefenntartók március utolsó hetétől október végéig fogják használni a táborfalvai lőteret, egyszerre 300 katona vesz majd részt a gyakorlatokon.
– Az adatvédelmi biztos azt javasolta, hogy semmisítsék meg azokat a rendőrségi videofelvételeket, amelyek tavaly októberben a Magyar Igazság és Élet Pártjának tüntetésén készültek. Majtényi László szerint általában is ezt kell tenni azokkal a filmekkel, amelyeket a rendőrség irattárában őriznek békés demonstrációkról, ha azok nem jogsértő cselekményekről tartalmaznak információt. Az országos rendőrfőkapitány viszont úgy vélte, hogy a levéltári törvény értelmében a tömeggyűléseken készült felvételeket továbbra is őrizni kell.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir