Február 26. – Hétfő

Full text search

Február 26. – Hétfő
– Somogyban tizenhárom ember esett a kutasi vonatszerencsétlenség áldozatául. A busz és a tehervonat balesetében további tizenöten megsérültek. A buszban összesen 28-an utaztak, az életben maradottak annak köszönhetik megmenekülésüket, hogy a busz az ütközés következtében kettészakadt, és a hátsó részből az utasok kiestek. A rendőrség közleményéből immár egyértelműen kiderült, hogy a balesetért a vasúti átjáró sorompókezelője a felelős, aki elfelejtette leengedni a sorompót. A négy gyermekét egyedül nevelő, 34 éves asszonyt a rendőrség őrizetbe vette.
– Medgyessy Péter bankvezetőt jelölte Horn Gyula a pénzügyminiszteri tisztségre. A kormányfő ehhez megszerezte a koalíciós pártok vezető politikusainak támogatását. Medgyessy, a Magyar Befektetési és Fejlesztési Bank 54 éves elnök-vezérigazgatója a parlamenti bizottsági meghallgatások után márciustól veheti át új hivatalát.
– Az Országgyűlésben megkezdték annak a törvényjavaslatnak a vitáját, amely közvetve Bokros Lajos pénzügyminiszter távozását okozta. A társadalombiztosítás idei költségvetését szabályozó törvény legfőbb célkitűzése, hogy 18 milliárd forint alá szorítsa az 50 milliárdos hiányt. Bokros Lajos ezt az új adónem bevezetésével szerette volna elérni, a kormánypárti képviselők módosító indítványa viszont elsősorban a tébéjárulékok hatékonyabb behajtására számít.
– A NATO boszniai vezetői elégedettek azzal a híddal, amelyet a béketeremtésben részt vevő magyar műszaki alakult épített. A magyar parancsnok feleségéről Zsuzsannának keresztelt, 220 méter hosszú Száva-híd a horvátországi Stara Gradiskát köti össze a boszniai szerb területen fekvő Bosanska Gradiskával.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir