Február 9. – Péntek

Full text search

Február 9. – Péntek
– A Pénzügyminisztérium a kormány utasításának megfelelően új irányelveket adott ki a személyi jövedelemadó előlegének levonására. Ezzel felhatalmazást adott az adóhivatalnak, hogy engedélyezze a munkáltatóknak a tényleges kötelezettséghez igazodó, arányos adóelőleg levonását. A minisztérium kötelezte az adóhivatalt, hogy a változtatásokat haladéktalanul hozza le a Pénzügyi Közlönyben, és így a munkáltatók már a márciusi bérfizetéskor áttérhetnek az új rendszerre.
– Végh Ferenc vezérőrnagy az esélyes a honvéd vezérkar élére. Erről beszélt Keleti György, honvédelmi miniszter a Magyar Távirati Irodának azután, hogy bejelentették: nyugdíjba vonul Deák János vezérezredes, a honvédség parancsnoka és Németh Sándor, a vezérkar főnöke. Végh Ferenc 48 éves, csapatparancsnoki és vezérkari tapasztalatokkal rendelkezik, az Egyesült Államok vezérkari akadémiáján felsőfokú végzettséget szerzett.
– Magyarország keleti végein növelik a titkosszolgálat ügynökeinek számát, hogy megfékezzék a gyakran külföldiek által elkövetett bűncselekményeket. A 15-20 százalékos létszámnövelés már meg is kezdődött Hajdú-Biharban és Szabolcsban. Erről a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter, Nikolits István számolt be Debrecenben.
– Leomlott egy épület Budapesten, az V. kerületi Kálmán Imre utcában. A házat éppen bontották, ám valószínűleg szakszerűtlenül, és ezért omlott a homlokzat az utcára. Az épületen dolgozó alpinista csoport egyik tagja súlyosan, de nem életveszélyesen megsérült.
– Gázolajat árvereztek a vámosok, ami igen jó üzletnek bizonyult. A közelmúltban ugyanis egy olyan szállítmány érkezett Szlovákiából Magyarországra, amelynek a tulajdonosa elmulasztotta a vám befizetését és nem is jelentkezett a gázolajért. Márpedig a Vám- és Pénzügyőrséget törvény kötelezi arra, hogy ilyen esetben is befizesse a köztartozásokat. Ezért hirdették meg az árverést, amelyen a 80 forintos kikiáltási ár a licit végére 94 forintra emelkedett, és így a gázolaj végül is 120 millió forintért elkelt.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir