Január 1. - Hétfő

Full text search

Január 1. - Hétfő
– Göncz Árpád az új évet köszöntő tévé- és rádióbeszédében azt mondta, hogy a 95 márciusi stabilizációs intézkedések hatására a gazdaság ma már él, és izmosodik, mert az utolsó pillanatban sikerült megfékezni az összeomlással fenyegető folyamatokat.
– Horn Gyula a rádiónak adott interjút az új év alkalmából. Bejelentette, hogy idén a közigazgatás átalakításával folytatódik az államháztartás reformja.
– Január elsejétől drágább lett több termék és szolgáltatás. A benzin átlagosan 11, a gázolaj 9 forinttal drágult. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díját 25 százalékkal emelték. Az M1-es autópálya Győrt Hegyeshalommal összekötő, 42 kilométeres szakaszának használatáért 900 forintot fizethetnek az autósok. Budapesten a tömegközlekedési tarifák is drágultak. A vonaljegy az eddigi 35 forinttal szemben 50 forintért vásárolható meg, de a 95-ben vásárolt jegyek február végéig még érvényben maradnak. A távolságiautóbusz-tarifák átlagosan 22 százalékkal, a vonatjegyek 17 és fél százalékkal emelkedtek. A posta is átlag 20 százalékkal kér többet szolgáltatásaiért. A vízművek egy köbméter vízért 25 forinttal többet számít fel, és 30 forinttal emelkedik a csatornadíj. Újdonság, hogy a budapestiek a szemétszállításért is fizethetnek. A gyógyszerek mintegy 25 százalékkal kerülnek többe. 10-20 százalékkal drágultak az élvezeti cikkek, így az italok és a cigaretta.
– Az északkelet-magyarországi folyókon levonuló árhullám már több mint 80 millió forintjába került az országnak.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir