Január 24. – Szerda

Full text search

Január 24. – Szerda
– Szabó Iván, az MDF ügyvezető elnöke bejelentette: vállalja a megmérettetést Lezsák Sándorral szemben a pártelnökségért, de közölte: ha Für Lajos, az MDF mostani vezetője vállalja az újrajelölést, akkor ő visszalép a versengéstől.
– A Fővárosi Munkaügyi Bíróság a kötelező érdekegyeztetés elmulasztása miatt elmarasztalta Fodor Gábor volt művelődési minisztert és Török András volt helyettes államtitkárt. A két vezetőt a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete perelte be, amiért a tárca nem egyeztetett az idei költségvetési törvény tervezetéről.
– Kedvezményes bérletet válthatnak a közeljövőben az M3-as autópályát rendszeresen használó autósok – ígérte a közlekedési miniszter, Lotz Károly.
–Saját zsebükre dolgoznak a magyar–ukrán határon az úgynevezett személybiztosítási illetéket szedők. A budapesti ukrán nagykövetség sajtóattaséja, Szergej Borogyenko szerint feltételezhetően utazási irodák követelnek pénzt valószínűleg a vízum nélkül beutazó külföldiektől azon a címen, hogy gondoskodnak a védelmükről.
– A Független Jogász Fórum Bokros Lajosnak ítélte a Joghalál-díjat. Az idén először kiosztott Justizmord-díjjal a jogászok azt az állami vezetőt jutalmazzák, aki egy év alatt a legtöbbször sértette meg a jogállamiság elveit, és a legtöbb alkotmányellenes törvény elkészítéséhez járult hozzá.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir