Január 3. – Szerda

Full text search

Január 3. – Szerda
- Magyarország legfontosabb feladata, hogy csatlakozzon az euroatlanti szervezetekhez, de eközben barátsággal és tisztelettel figyel a Kelet felé is. Ezt Göncz Árpád államfő hangoztatta a Budapesten akkreditált külföldi nagyköveteknek adott újévi fogadáson.
– Keleti György, a honvédelmi tárca irányítója elmondta: a katonai vezetés hamarosan eszmecserét kezd a boszniai szerb hadvezetéssel, mert a Horvátországba készülődő, mintegy 400 fős magyar műszaki alakulat tagjai részben szerb ellenőrzés alatt álló területen fognak tevékenykedni. Keleti György szerint a magyarokat az IFOR-erők brit katonái fogják védeni.
– A horvátországi békemisszióra vállalkozó magyar műszaki alakulat biztonsága érdekében 28 lövészkatonával és hat páncélozott csapatszállító járművel egészül ki a kontingens. A csapatszállítókon nem lesz géppuska. Ezt a honvédelmi miniszter jelentette be, hozzátéve, hogy így összesen négyszázhúsz magyar önkéntes indul a térségbe.
– Az Agrobank és a Mezőbank részvényesei a fúzió mellett döntöttek azután, hogy a kormány 9 milliárdos tőkejuttatással mentőövet dobott nekik.
– Bokros Lajos pénzügyminiszter jobbnak tartotta volna, ha nem január elsején, hanem néhány hónappal később törli el a kormány a lakossági valutakorlátozásokat, amikor Magyarország felvételt nyer a legfejlettebb államokat tömörítő OECD-be és megköti a készenléti hitelmegállapodást a Nemzetközi Valutaalappal.
– Für Lajos, az MDF elnöke kívánatosnak tartaná, hogy pártja erősen centralizált, hierarchikus szervezet legyen.
– Emelkedik a hivatásos katonák fizetése 19 és fél százalékkal.
– A debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem vezetősége engedélyezte, hogy azok a hallgatók is letegyék félévi vizsgáikat, akik még nem fizették be a tandíjat. A hallgatói önkormányzat szerint az intézmény 5700 diákja közül eddig mindössze 170-en fizettek.
– A környezetvédelmi minisztérium által indított fegyelmi vizsgálat nem tárt fel visszaéléseket a Környezetvédelmi Alapnál. Ezt Szilvásy György, a szaktárca nemrég kinevezett államtitkára közölte.
– Az Országos Közegészségügyi Intézet szerint hazánkban még nincs országos influenzajárvány.
– A Legfelsőbb Bíróság 3 éves börtönbüntetésre ítélte Szörényi Gyulát, annak a vonatnak a vezetőjét, amely 3 éve elgázolt egy iskolabuszt Pörbölyön. A balesetben 11 gyerek meghalt, és 7 maradandó károsodást szenvedett. A bíró hangsúlyozta, hogy a tragédia első számú okozója a buszvezető volt, aki 2 nappal a baleset után meghalt. A baleset elkerülhető lett volna, ha a mozdonyvezető betartja a sebességkorlátozást.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir