Március 26. – Kedd

Full text search

Március 26. – Kedd
– Az összeférhetetlenségi törvényről szóló vitában Bihari Mihály, az alkotmányügyi bizottság szocialista alelnöke azt mondta, hogy a normaszöveg hetven-nyolcvan százalékában a pártok konszenzusra jutottak. A leghevesebb vita a képviselők gazdasági összeférhetetlensége körül alakult ki. A KDNP semmilyen gazdasági társaságban betöltött tisztséget nem tart összeférhetetlennek a képviselőséggel – a Fidesz az ellenkező végletet tartja elfogadhatónak. A többi parlamenti párt e két szemlélet között foglalt állást.
– A képviselők elfogadták a személyazonosító jel helyébe lépő azonosítási módokról és az azonosítási kódok használatáról szóló törvényt. Ennek értelmében a személyi számot három azonosító kód váltja fel. Az Országgyűlés elfogadta a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló törvényt is.
– Felfüggesztette az országos sztrájkkészültséget alapszervezeteinél az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, miután a kormány és az egészségbiztosító egyaránt garantálta, hogy április 20-ig a megállapodásnak megfelelő mértékben megemelt működési költséget juttatnak el az intézményekhez, ami tartalmazza a béremelés fedezetét is.
– Kecskemét városa nem adhatja ajándékba az evangélikus egyháznak a Fő téri Luther-palotát anélkül, hogy ehhez meg ne szerezze az ott élő bérlők hozzájárulását. Ez a véleménye dr. Gönczöl Katalinnak, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának. Az evangélikus egyházközösség által épített, később államosított bérpalotát négy évvel ezelőtt ajándékozta a város önkormányzata az evangélikus egyháznak, de a ház lakói a döntés megsemmisítéséért bírósághoz fordultak.
– Együttműködési megállapodást írt alá Baja Ferenc környezetvédelmi miniszter, Demszky Gábor főpolgármester és Katona Tamás, Budapest I. kerületének polgármestere a Várhegy Duna-parti oldalán hosszú évek óta hasznosítatlanul romló Ybl-bazár helyreállítása érdekében.
– Április közepétől megszünteti a lakossági kincstárjegyek értékesítését a Pénzügyminisztérium Államadósság-kezelő Központja.
– Tizenöt hektárnyi erdő kapott lángra Siklós határában, a máriagyűdi hegyoldalban. Félszáz tűzoltó és határőr küzdött a tűzzel a nehezen megközelíthető helyszínen. Még aznap a Máriagyűdtől két kilométerre lévő Csarnótán is tűz volt: itt a kultúrház tetőszerkezete gyulladt ki. Az anyagi kár mindkét helyen milliókra tehető.
– Nyolcvanhét éves korában elhunyt Erdődy János politikus, író, műfordító, Arany Tollal kitüntetett újságíró, a MÚOSZ örökös tagja, a Népszava egykori munkatársa és vezetőségi tagja.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir