Március 4. – Hétfő

Full text search

Március 4. – Hétfő
– A Magyar Demokrata Fórum Frakcióülése után Szabó Iván bejelentette, hogy tizennyolc társával együtt kilép az MDF képviselőcsoportjából és megalakítják a Magyar Demokrata Néppártot.
– Az Országgyűlés plenáris ülésén letette a hivatali esküt Medgyessy Péter pénzügyminiszter, aki március elsejével lépett hivatalba.
– Bokros Lajos volt pénzügyminiszter bejelentette, hogy belép az MSZP XIX. kerületi szervezetébe.
– Kuncze Gábor belügyminiszter szerint tíz napon belül el kell készíteni a rendőrségnél bevezetett új bérrendszer szükséges korrekcióját, s azoknak, akik tizenöt százaléknál kisebb béremelést kaptak, még márciusban ki kell fizetni az őket megillető bérkülönbözetet.
– A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal megszüntetését javasolta Farkas Flórián, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke.
– A Fővárosi Bíróság első fokon bűncselekmény hiányában felmentette a közösség elleni izgatás vádja alól Szabó Albertet, Györkös Istvánt és Bosnyák Ármint.
– Mintegy száz eszperantista demonstrált a Rádió előtt a Kossuth adó eszperantó nyelvű műsorának megszüntetése ellen.
– Az MLSZ új elnöksége a tagságáról lemondott Mezey György helyére Szepesi Györgyöt kooptálta. Alelnökké választották Szabó Józsefet és Buzánszky Jenőt. Laczkó Mihály bejelentette, hogy az eddigi főtitkárt, Berzi Sándort a jövőben más, nemzetközi tisztségben szeretné foglalkoztatni.
– Göncz Árpád köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét adományozta Polgár Zsuzsának, a magyar sakksport első felnőtt világbajnokának.
– A múlt heti, három gyermek életét követelő sziráki gázkazánrobbanást valószínűleg konstrukciós hiba okozta – jelentette ki a Műszaki Biztonsági Főfelügyelet főigazgatója. A TT–24-es típusú kazánban a gyártó Globinter Kft. olcsóbb importégőt szerelt, ami nem megfelelően keveri a gázt és a levegőt, emiatt megnő a szén-monoxid-képződés.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir