Október 9. – Szerda

Full text search

Október 9. – Szerda
– Az MSZP frakcióülése után Horn Gyula bejelentette: privatizációs miniszternek Csiha Juditot, az Igazságügyi Minisztérium jelenlegi államtitkárát, ipari és kereskedelmi miniszternek pedig Fazakas Szabolcsot, jelenlegi bonni nagykövetet, a tárca korábbi közigazgatási államtitkárát javasolja.
– Tocsik Márta egészségi állapotára való hivatkozással nem jelent meg az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága előtt. Szokai Imre, az ÁPV Rt. leváltott elnöke és Liszkai Péter vezető jogtanácsos, a bizottsági meghallgatáson az ügyészségi eljárásra hivatkozva elzárkózott a válaszadástól. Kocsis István, a privatizációs szervezet vezérigazgatója elmondta, hogy Tocsik nevével 1995 őszén, az energiaszektor privatizációja kapcsán találkozott először.
– Az ÁPV Rt. egymilliárd forintos sikerdíjat tűzött ki a Dunaferr vagyonkezelésére vállalkozó menedzsmentnek.
– A francia Michelin cég 66 millió dollárért vette meg a Taurus Gumiipari Rt. többségi részvényeit.
– A kaposvári helyőrségnél megmarad a hadosztály-parancsnokság és a logisztikai ezred, a taszári 31. Kapos Harcászati Repülőezred viszont megszűnik – jelentette be Hollósi Nándor mérnök altábornagy, a Magyar Honvédség vezérkari főnökének helyettese. A taszári repülőtér tartalék légikikötő lesz.
– Házilagos készítésű robbanószerkezet robbant a budapesti Wesselényi utcában, egy szemeteskukában, alig néhány lépésnyire a Dohány utcai zsinagóga épületétől.
– Türelemmel viselt, hosszú szenvedés után életének 59. évében elhunyt Karácsondi Miklós televíziós szerkesztő, újságíró.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir