Lehetséges fejlesztések

Full text search

Lehetséges fejlesztések
– Gépipar, a járműiparhoz kapcsolódó alkatrészgyártás, összeszerelés, jármű-elektronika.
– A kialakuló feldolgozóipari klaszterekhez (gépipar, autógyártás, elektronikai ipar) kapcsolódó tevékenységek, beszállítói hálózatok, üzleti szolgáltatások szervezése, a kis- és középvállalati szektor versenyképességének és műszaki-technológiai adaptációs képességének fejlesztése.
– A kis- és középvállalkozások számára inkubátorházak, technológiai, transzferközpontok, regionális bankok hálózatának létrehozása szükséges. A K+F eredményeket hasznosító technológiai centrumok a fejlődő nagyipari központokba (Győr, Mosonmagyaróvár, Szombathely) telepítendők. Győr, Sopron, Szombathely és Mosonmagyaróvár kiemelt fejlesztése szükséges ahhoz, hogy a Nyugat-Dunántúl rendelkezzék kutatási-oktatási és vállalkozási szempontból is elsőrendű centrumokkal.
– Számítani lehet arra, hogy a már meglévő ipari kapacitás ebben a régióban fokozott intenzitással termel, és a budapesti agglomerációhoz kapcsolódva a határszéltől összefüggő dinamikus ipari régió alakul ki.
– Sopronban és Győrött kormányzati támogatással vállalkozási formában logisztikai központok építhetők ki, amelyek az európai logisztikai központok hálózatához kapcsolódnak.
– A régió idegenforgalmi potenciálja jelentős, a Sopron-Kőszegalja üdülőkörzet, illetve műemlékei, termálfürdői komplex idegenforgalmi kínálattá fejleszthetők. Fejlesztendők a turizmus infrastrukturális feltételei Dél-Zala és a Göcsej térségében.
– Vállalkozói övezet kialakítása indokolt Lenti–
Rédics térségében.
– A zalai szénhidrogén-bányászat visszaszorulása miatt szerkezetváltozás megvalósítása szükséges a zalai térségben.
– Az országhatár menti együttműködéseknek (osztrák–magyar határ menti együttműködések, illetve ezekre alapozva az Interreg II.–PHARE CBC-program, 1996–1999) számos eredménye van, ám a jövőben új együttműködési formákra van szükség. Középtávon ki kell alakítani – éppen az egész térség tartós megújítása miatt – a Bécs–Pozsony–Győr–Sopron eurorégiót, előkészíteni és hosszabb távon létrehozni az osztrák–szlovén–magyar hármas határ-együttműködést. Az új regionális együttműködésekhez kapcsolódhatnak a határ menti kistérségi kooperációk, ezeknek viszont középtávon csak az új határátkelők megnyitása adhat lendületet. Szlovákiával lehetséges Komárom–Esztergom megye térségében. Hozzájárulhat a kapcsolatok fejlődéséhez a közlekedési feltételek helyreállítása.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir