HALÁSZ JÁNOS

Full text search

HALÁSZ JÁNOS
HALÁSZ JÁNOS nemzeti erőforrás minisztérimi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A szociális biztonsági rendszerek koordinációját szabályozó európai uniós jogszabályok változására tekintettel a területre vonatkozó magyar jogszabályok jogharmonizációs célú vizsgálatának elvégzése indokolt volt. A munkát a kormány elvégezte. Mivel a területtel érintett magyar törvények a korábbi rendeleteket 2010. május 1-jétől felváltó rendeletekkel összhangban állnak, jogtechnikai jellegű szükségszerűségként jelentkezik azon törvények módosítása, amelyek merev hivatkozást tartalmaznak az e téren érvényesülő korábbi közösségi rendeletekre. Jelen törvényjavaslat ezt a jogalkalmazást megkönnyítő feladatot végzi el.
A rendeleti szintű belső szabályozással kapcsolatos jogharmonizációs feladatokat a kormány elvégezte. Tekintettel arra, hogy a jelen előterjesztéssel érintett törvények több miniszter feladatkörébe tartoznak, a törvényjavaslatot a szociális biztonsági koordináció hazai szintű összehangolásáért felelős Nemzeti Erőforrás Minisztérium terjeszti elő
A törvénymódosítás több korábbi törvényt érint és módosít több ponton, egész pontosan 9 törvény módosításáról, jogtechnikai célú módosításáról van szó. Ilyen például a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló törvény vagy a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény, a családok támogatásáról szóló törvény vagy a rehabilitációs járadékról szóló törvény. Ezek kerülnek most a tisztelt Ház elé.
Az elmondottak alapján ismételten kiemelve törvényjavaslat jogtechnikai jellegét, kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy a törvényjavaslatot megtárgyalni, majd pedig elfogadni szíveskedjék. Köszönöm szépen a figyelüket. Köszönöm a szót, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me