A magyar zászló és címer napjáról szóló országgyűlési határozati javaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő dön…

Full text search

A magyar zászló és címer napjáról szóló országgyűlési határozati javaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés
Tisztelt Országgyűlés! Most soron következik a magyar zászló és címer napjáról szóló határozati javaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. Az előterjesztés H/2117. számon volt valamennyiük számára elérhető. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát H/2117/12., összegző jelentését pedig H/2117/13. számon terjesztette elő. Most a határozathozatalok következnek.
Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (4) bekezdése alapján a Jobbik a H/2117/6. és 7. számú, az MSZP pedig a H/2117/3. számú módosító javaslat fenntartását indítványozta. Először ezekről határozunk.
Először a H/2117/6. számú módosító javaslatot teszem föl szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen, 124 nem és 8 tartózkodó szavazattal nem tartotta fönn.
Most a H/2117/7. számú módosító javaslat szavazását kérem. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 51 igen, 125 nem és 9 tartózkodó szavazattal nem tartotta fönn.
A H/2117/3. számú módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 36 igen, 122 nem és 4 tartózkodó szavazattal nem tartotta fönn.
Mivel az Országgyűlés módosító javaslatot nem tartott fönn, most az összegző módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság H/2117/12. számú összegző módosító javaslatát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslatot 155 igen, 4 nem és 3 tartózkodó szavazattal elfogadta.
Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a H/2117/16. számú egységes javaslatot.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egységes javaslatot 155 igen, 4 nem és 3 tartózkodó szavazattal elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages