DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Üljön le! - Dr. Szakács László: Valami komolyabb embert nem lehetett volna válaszadónak?) Én is meghallgattam önöket, azt kérem, hogy önök is tegyenek így velünk szemben. (Az elnök csenget. - Dr. Szakács László: Minket nem kötelez semmire!)
Ön kettő népszavazásról beszélt a felszólalásában (Dr. Varga László: Halljuk, mit mond…), az egyik a vasárnapi nyitva tartásról szólt. Jól látszik, hogy az MSZP-t valójában nem a vasárnapi nyitva tartás, nem a vasárnapi munkavégzés kérdése érdekelte, hanem a politikai hisztériakeltés. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.) Ez abból is jól látszik, hogy azután is folytatták az aláírásgyűjtést, miután az ügy okafogyottá vált, mert a kormány visszavonta a kezdeményezést, illetve a törvényt. (Bangóné Borbély Ildikó: Jaj! - Dr. Legény Zsolt: Megfogtad a lényeget! - Gőgös Zoltán: Most mondta, hogy lesz újra. Mit vont vissza?)
Ami a másik népszavazást illeti, mert ez a fontosabb, mert kettő felszólalást is hallhattunk itt az ellenzék részéről, és azt gondolom, hogy kevés szó esik a népszavazás valódi tétjéről. (Dr. Szakács László: Olvastál újságot? - Z. Kárpát Dániel: Szégyen!) Ön a felszólalásának azt a címet adta, hogy „közbeszéd, felelősség”, ha jól emlékszem. A felelősség ügyében, azt gondolom, hogy az MSZP-nek jócskán van tennivalója.
Október 2-án egy olyan népszavazás lesz ugyanis, amely évtizedekre meghatározza nemcsak Magyarország, hanem talán Európa sorsát is. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Hazugság! Ne hazudj!) Arról kell döntenünk, hogy meghatározhatják-e Magyarországon kívül, hogy kivel éljünk együtt. (Bangóné Borbély Ildikó: Veletek biztos nem!) Erre mit tesz az MSZP?
Demokratikus párthoz méltatlan módon arra kéri a magyarokat, hogy ne menjenek el, ne mondják el a véleményüket. (Gőgös Zoltán: Ti meg megakadályoztátok! Mennyivel jobb?) Nehéz ezzel mit kezdeni, képviselő úr. Azért nehéz, mert nem pártokról, hanem most Magyarország jövőjéről van szó. Túl nagy a tét.
Bár a bevándorlók túlnyomó része áldozat, de (Közbeszólások az MSZP padsoraiból, többek között: Életekről szól!) Magyarország nem kötelezhető arra, hogy a bevándorlás (Az elnök csenget.) minden társadalmi, gazdasági és biztonsági kockázatát felvállalja. Olyan kockázat ez, amelyet nem tudunk, és nem is lehet felvállalni. Ha az MSZP-nek valóban fontos a felelősség (Gőgös Zoltán: Mi van Rogán kötvényeivel? 15 ezer, 16 ezer…), akkor nem kéri a szavazókat távolmaradásra, és világos, őszinte választ ad arra, hogy igent vagy nemet mond a népszavazáson.
A mai nap egy kiváló lehetőség arra (Korózs Lajos: Hülye kérdésre csak hülye választ lehet adni…), hogy ezt a kérdést tisztázzák. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból. - Közbeszólások az MSZP padsoraiból, köztük Gőgös Zoltán: És Rogánnal mi a helyzet? )

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me