DR. VÖLNER PÁL

Full text search

DR. VÖLNER PÁL
DR. VÖLNER PÁL igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Először is köszönöm képviselő úrnak, hogy legalább egy határozott vélemény elhangzott, hogy a Jobbik is arra buzdítja a szavazókat, hogy menjenek el a népszavazásra, és szavazzanak nemmel. Ez legalább egy világos és érthető álláspont volt. (Dúró Dóra: Ezerszer elmondtuk!) A többi megszólalással ellenben nem mindenben tudtam egyetérteni, amikor a parlament egyik legtapasztaltabb képviselőjét (Közbeszólások az MSZP és a Jobbik részéről.) azzal vádoljuk, hogy hazug és gyermeteg módon nyilvánul meg; akkor talán el kellene azon gondolkodni (Az elnök csenget.), hogy a jogfejlődésben vannak azért olyan lépcsőfokok, amelyeket nem lehet kihagyni, és nem kellene azért mindent kidobni, hogy mi történt öt éve, tíz éve vagy húsz éve. De lehet, hogy ehhez be kell iratkozni jogi egyetemre, amit tisztelt kollégám megtett, és jogvégzett emberként talán nem kellene őt kritizálni, amikor a jogszabályalkotásról vagy jogalkalmazásról beszél. Ehhez talán több tapasztalat kellene és több elmélyültség ezekben a kérdésekben.
Hazugnak és gyermetegnek nevezni azokat a fórumokat, gondolok itt az Emberi Jogok Bíróságára, az Alkotmánybíróságra, a Velencei Bizottságra, az ön állításaiban ez benne volt, ezek túlzások. Vagy éppen amit idéztem, az osztrák alkotmánybíróság döntése, ami szintén ebben a tárgyban született, az szerintem azért nagyon erős kilengés ahhoz képest, ami itt elhangzik szakmailag. Önök indulatból, erőből, hangulatkeltésből (Dr. Szakács László: Erőből?! A kopaszok voltak erőből!) próbálnak politizálni ahelyett, hogy ha egy szakmai kérdést vetnek fel, azt szakmailag konkrétan ki tudnák tárgyalni, és éppen azokban a bizottságokban vagy azokon a helyeken vetnék fel.
Tehát ennyit szerettem volna elmondani, mert a többi csak ismétlés, és nem akarnám az önök idejét rabolni, ahogy önök esetleg másokéval teszik. Köszönöm a figyelmet. (Vona Gábor: Én meghallgatnám még egyszer az érveket! - Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me