Április hó 3., szombat

Full text search

Április hó 3., szombat
9h
Az országos vezetőséghez beosztottak referádája.
9h 30
Báthory László Debrecenből jelentkezett az Országos Vezetőnél és vándordíjat ajánlott fel a levente-egyesületek részére.
10h
Tomcsányi István királyhelmeci vezetőjegyző jelentkezett az Országos Vezetőnél és a királyhelmeci levente otthon ügyében pártfogolást kért.
11h
V. Kudriczy István vőrgy. VIII. csf. folyó ügyeket tárgyalt az Országos Vezetővel.
12h
Országos Vezető a H.M. Úrnál jelentkezett kihallgatáson és a következő ügyeket referálta:
1./ Jelentette főcsoportfőnöki kinevezését.
2./ Jelentette, hogy berlini útjáról visszatért és tájékoztatta a Miniszter Urat a von Tschammer und Osten német birodalmi sportvezér temetése alkalmával szerzett tapasztalatokról.
3./ Előterjesztette a szlovák többségű területeken tett szemléjéről szerkesztett jelentését.
4./ A H.M. Úr hozzájárult, hogy Macek szlovák ifjúsági vezető április hó 14-16-ig Budapestre meghívást nyerjen.
5./ Átadta a leventék sajtójelvényét és tájékoztatta a Miniszter Urat, hogy kik kapnak majd levente-sajtójelvényt és ezek hogyan kapcsolódnak majd bele a Levente Hírközpont munkájába.
6./ A Levente Hírközpont felállításával kapcsolatban bemutatta a Miniszter Úrnak azt a miniszteri rendeletet, amely a H.M. VIII. csoportfőnökhelyettesi állás rendszeresítésével kapcsolatban a neki alárendelt osztályok egyikéhez sorolja a Levente Hírközpontot. A H.M. Úr a Levente Hírközpont felállítását engedélyezte. A H.M. Úr ezt a miniszteri rendeletet át fogja adni a H.M. Elnökségnek, – ahol jelenleg a LOK átszervezésének ügye folyamatban van.
7./ Bemutatta a Miniszter Úrnak azt a Kormányzói Legfelsőbb elhatározást, amely az Országos Ifjúsági Egészségügyi Bizottságnak H.M. vonalra való átállítását rendelte el, az 5.520/M.E. számú rendelettől eltérőleg.
8./ A Brannik bolgár ifjúsági szervezet meghívásával kapcsolatban a sófiai magyar katonai attaché előterjesztését mutatta be a Miniszter Úrnak az IHNOV. A Miniszter Úr az ügyet a minisztertanács elé fogja terjeszteni.
9./ Bemutatta végül az IHNOV a Miniszter Úrnak dr. Gustav Adolf Scheel német birodalmi diákvezér magyarországi látogatásának programját.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi