Április hó 30., péntek

Full text search

226Április hó 30., péntek
8h
Az országos vezetőséghez beosztottak referádája.
9h 30
V. Kudriczy vőrgy.VIII. csoportfőnök folyó ügyeket referált az Ihnov-nak.
10h 30
Schmidt József kormányfőtanácsos NUA ügyeket referált.
11h
Gaál Károly tábori főlelkész referált az Ihnov-nak a zalai szemleút útirányáról és programjáról.
11h 30
Kolozsváry Béla testn. tanácsos: Szeiler Nándor t.hdgy. panaszt tett IHNOV-nál, hogy a Magyar Sí Szövetség Borsafüreden rendezett hivatalos edzőtáborában Déván István, aki az edzőtábornak nem volt sem vezetője, sem tagja, 14 éves kislányát behívta szobájába és ott a jó ízlést és jó erkölcsöt sértő dolgokról tartott előadást néki. A kislánytól ígéretet vett, hogy ezekről a dolgokról otthon nem beszél. Az ügyet az pattantotta ki, hogy Déván István az idei edzőtábor vezetőjét megtámadta, hogy nem vezeti a leánytábort kellő körültekintéssel. Az Ihnov utasította Tatár István síszövetségi ügyvezető elnököt, hogy a fegyelmi vizsgálatot azonnal indítsa meg, és az ügyről, tekintettel arra, hogy Déván István is és a sértett apa is tartalékos tisztek, az Ihnov-on keresztül tegyen jelentést a honvédelmi miniszter úrnak.
12h
Schu macher Hauptbannführer kereste fel az Ihnov-t és közölte, hogy a Reichsjugendführer akadályoztatás folytán még csak május hó közepén fogadhatja az Ihnov kiküldöttjét a katonai előképzési munkaközösség időszerű kérdéseinek megbeszélése tárgyában.
15h
Ihnov részt vett Aszód község leventecsapatának ünnepélyén, amely az aszódi javító intézet udvarán folyt le. A leventecsapat alábbi nevet viseli: „Aszódi vitéz Lovay Ferenc alezredes leventecsapat”. Az aszódi leventék gyorslevente szakosztálya kürtzászlót kapott és a híradó leventékkel együtt ünnepélyes fogadalmat tett a különmunka elvégzésére. Ihnov a leventékhez nagyhatású beszédet mondott.
Veresegyház-Erdővároson megtekintette a Roheim-féle villát48 és környékét abból a szempontból, hogy a leventeleány vezető akadémia céljaira megfelelne-e.
48 Veresegyházi Róheim-villa. Veresegyház-Erdővároson a múlt században építtette Róheim Samu, a gödöllői koronauradalom intézője.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi