Január hó 5., kedd

Full text search

Január hó 5., kedd
9h
Orsz. Vez. a H.M. VIII. csoportfőnökséghez beosztottakkal ismertette az 1943. évre szóló intézkedéseket. Január második hetére a Kormányzó Úr Őfőméltóságánál való kihallgatás előkészítését rendelte el. Majd a M.E.-i, H.M.-i, H.M. helyettesi, Vkf.-i, és V.K.M.-i kihallgatás anyagának előkészítését rendelte el. Tájékoztatta az Orsz. Vez.-hez beosztott urakat arról, hogy a Főméltóságú Asszonynál dr. Kokas Eszter, a leányleventék országos vezetője kihallgatáson volt.
Orsz. Vez. személyi segédtisztje jelentette, hogy külföldi vonatkozásban a bolgár és a horvát ifjúsági vezető küldött az újév alkalmából üdvözlő táviratot az Országos Vezetőhöz. A német birodalmi ifjúsági vezető nevében hauptbannführer Schumacher vezetésével egy küldöttség fog megjelenni az Országos Vezetőnél január 8-án, az újévi szerencsekívánatok átadása végett.
Az újévi jókívánságok viszonzásával kapcsolatban a külügyi előadó, Vizy Elemér őrnagy, a külügyminisztériummal folytasson előzetes tárgyalásokat.
10h
Vitéz Tárczay-Felicides Román miniszteri osztályfőnökkel folytatott megbeszélést az Országos Vezető, majd Pálossy János vk. alezredes a szabadságon levő Leventék Országos Parancsnoka helyettesével beszélte meg az 1943. évben esedékes ügyeket. Az 1943. év első osztályközi értekezlete megtartását jan. 7-ére rendelte el az Országos Vezető. Az értekezlet tárgysorozatának összeállítására vk. tisztjét és személyi titkárát utasította az Orsz. Vez.
12h
Orsz. Vez. a leányleventék Országos Vezetőjével, dr. Kokas Eszterrel beszélte meg a Kolozsvárott lebonyolítandó leventeleány-vezetőnői tanfolyamot. Az Orsz. Vez. a leventeleány-vezetőnői tanfolyam záró vizsgájára 14-én 17h 35-kor leutazik.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi