Pénzügyi közigazgatás.

Full text search

Pénzügyi közigazgatás.
A belügyi, igazságügyi, honvédelmi, közoktatási, földművelésügyi és kereskedelmi állami igazgatásról e mű megfelelő helyein lévén szó, itt csupán a pénzügyi közigazgatásnak városunkban működő szerveiről szólunk.
1889. év óta; midőn az ugyanazon évi XXVIII. tczikk a kir. adófelügyelőségek és illetékkiszabási hivatalok teendőit a kir. pénzügyigazgatóságokra ruházta, Szatmár-Németiben csupán egy adóhivatal maradt fenn. Az adófelügyelőség és illetékkiszabási hivatal beolvadt a nagykárolyi kir. pénzügyigazgatóságba.
A m. kir. adóhivatal jelenlegi vezetői Szűcs Károly adótárnok és Kádas József ellenőr, kik mellett nyolcz adótiszt működik.
A pénzügyi kormány most folytat tárgyalásokat a város közönségével a kir. adóhivatalnak a város középpontjába való áthelyezése iránt, mivel a jelenlegi hivatalos helyiségek a forgalom vonalán kívül esnek s kissé távol a város középpontjától.
A kir. adóhivatal mellett egy pénzügyőri biztosság működik Szász János pénzügyőri biztos vezetése alatt.
A pénzügyi állami szervek közül fölemlítendő még a kataszteri felmérési felügyelőség, melynek élén Baranyi Gyula felmérési felügyelő áll, kinek vezetése alatt egy főmérnök, hét kat. mérnök és öt mérnöksegéd működik. A hivatal területi hatásköre Szatmár, Mármaros és Ugocsa vármegyékre terjed ki.

A tűzoltó- és csendőr-laktanya.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi