A hegyaljai ág. hitv. evang. egyházmegyének

Full text search

A hegyaljai ág. hitv. evang. egyházmegyének
Collegno (al Baraccone), 1880. szeptember 30.
Mélyen tisztelt egyházmegyei Elnökség!*
A hegyaljai ág. hitv. evang. egyházmegyének 1880. év július hó 13-án Nagy-Bányán tartott közgyülése alkalmával bemutatták Kossuth L.-nak egy jegyzőkönyvét, melyet ő mint a sátoraljaújhelyi fiókegyház jegyzője még 1827. ápril 16-kán szerkesztett. Az okmányt az esperességi levéltárba akarták elhelyezni, előbb azonban elküldték a jegyzökönyvet Kossuthnak, és megkérdezték tőle, hogy valódi-e az? – Erre ad felvilágositást e levél. K. F.
Méltóztatott mult augusztus 20-án kelt nagybecsü levele által engem az iránt megkeresni, vajjon magam irásának s aláirásának ismerem-e el a sátoraljaújhelyi leányegyház 1827. ápril 16-án kelt s a levélhez csatolt jegyzőkönyvet? – Az igazságnak tartozom töredelmesen bevallani, hogy e szegénységi bizonyítványt irályi gyarlóságom felől 53 év előtt csakugyan sajátkezüleg én magam állítottam ki. – A tisztelt egyházmegyei elnökség felhivásának engedelmeskedve van szerencsém e vétség elismerését az ide rekesztve visszaküldött jegyzőkönyvre jegyezve kiszolgáltatni.
Megilletődve mondok hálás köszönetet a lekötelező jóakaratért, melyet a tisztelt Elnökség becses levelében csekély személyem iránt oly megható kifejezésekben tanusitani méltóztatott; s midőn halaszthatlan elfoglaltság okozta késedelmemért bocsánatot kérnék, van szerencsém kiváló tiszteletemet jelenteni.
Kossuth Lajos.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi