Biróy Bélának

Full text search

Biróy Bélának
Turin, 1871. május 20.
Tisztelt Barátom!*
* Kossuth természetesen az ajándékot nem fogadta el, mint azt a 350. számu lapon közölt előbbi leveléből is kitetszik, Biróy pedig teljesítette a számüzött óhajtását és erről Kossuthot értesítette, mire a fenti levelet kapta. K. F.
E perczben veszem f. hó 16-káról kelt becses levelét, melylyel azon elhatározásáról méltóztatik értesíteni, hogy a »Kossuth-telket« Sebes Emil fiárvájának adományozandja, ha választása helyeslésemmel találkozik.
Válaszul csak annyit mondhatok – s ezt a legőszintébb érzéssel mondom, – hogy én tartós mély hálával tartozom Önnek a nagylelkűségért, melylyel a nekem szánt telek ügyében merénylett eszmémet elfogadta.
Hogy kire essék a választás? ehhez hozzá szólani a legtávolabbról sincs igényem.
De minthogy Ön engem egy oly nemével a gyöngédségnek, melyet igen nagyra becsülök, saját jó cselekedetének részesévé óhajt avatni, nem tartózkodom kijelenteni, hogy választását igen szerencsésnek tartom, azt feltétlenül helyeslem, s az adományozáshoz csatolni szándokolt kikötésekhez, a mennyire nevemre vonatkoznak, teljes készséggel adom beleegyezésemet.
A szeretetnek istene áldja meg Önt jóságáért legjobb áldásaival. Tartson meg szives emlékezetében s fogadja érzékeny hálámat a jóakaratért, melylyel elhalmozott.
Maradok állandóul barátja
Kossuth Lajos.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi