AUSTRIA.

Full text search

AUSTRIA.
Bécs jul. 4. 1848. Tégnap estve érkezett meg egy része a Frankfurtból Osztrák János ujon választott német császár üdvözletére megbizott küldöttségnek. Mint gyanitám, ő felsége csakugyan nem megy most Frankfurtba, és igy a parlament telepszik ide át.
Insbrukból az a hir jött, hogy a mint ő felségének Ausztriára nézve teljes hatalmu biztosa eljött, az ott levő követeket Wessenberg osztrák külügy minister azonnal a Bécsbe visszatérésre felszólította, de minthogy ők nem ministeri felszólitás következtében mennének oda, e felszólitásra nem hajlettak. Vettek tehát Ferencz Károly főhgtől egy csinos értesítvényt szintolly tartalmút, de ennek sem lőn foganata, mert ők az angol követ tolmácslata alatt kinyilatkoztatván, hogy egyenesen ő felsége a fejedelem személyénél vannak accreditálva, onnan nem távozni elhatározták.
Az Arbeiter tömeg tegnap este felé ismét erősen csoportosodott. Naponként inkább vehetni észre, hogy fejökre nő a hatalom azoknak, kik benne támaszt keresének és organizálának.
A muszka mozgalmakról, mellyek Oláhország és Moldva határai körül erős életjelenséget adnak, azon hírt fújja a szél, hogy azok folyvást nőnek erőben és fejlődnek határozottságban. És mégis az osztrák dynastia némelly tagjai, legalább személyes rokonszenvök vagy elnézésök, sőt pártfogásuk által azon meggyőződésre vezetnek bennünket, miként ők tanácsosnak tartják, hogy a sláv államok valósítására tér, és a muszka erőnek fészek biztosíttassék. Az előrelátás a bölcseség legfőbb atributuma; de mind a mellett is alig van bajosabb dolog, mint elfogult embert, kit főkép az ármány hálóba kerített, saját érdekeiről megyőzni. V.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi