műsor

Full text search

műsor főnév
1. Vmely rendezvény, előadás v. közvetítés számainak, pontjainak előre megállapított rendje, ill. az előadásra kitűzött számok összessége. A hangverseny műsora; vmilyen műsor fut ; a műsorba felvesz, a műsorból töröl vmit; műsoron kívüli szám; a rádió műsort ad, sugároz.  Ez időben a zongoristák … mindig vmely divatos operett megnyitójával kezdték műsorukat. (Krúdy Gyula) Az újságban benne volt a műsor: tizenegyig zenélnek, tizenkettőkor … hírek. (Gelléri Andor Endre) || a. Ennek előadása, bemutatása, közvetítése. Művészi, magas színvonalú műsor. Nem tetszett a műsor. Műsor után tánc. Sokan szerepeltek a műsorban.  A műsor véget ért, a tánc lehúzódott a parkettre. (Babits Mihály)
2. Színházban, rádióban előadott, ill. előadandó v. zene- és énekkartól előadásra betanult műveknek az összessége, ill. előadási sorrendjüknek terve. Vmi lekerül a műsorról. A színház műsorára tűzte a Fösvényt. A színház közzétette idei műsorát. A számot levették a műsorról.
3. A műsor (1–2) számait, szereplőit v. az előadással kapcs. egyéb körülményeket közlő, ismertető lap, füzet. A műsor megváltása kötelező. A műsor ára 1 forint.
4. (bizalmas, tréfás) Vmely cselekvés, történés mozzanatainak egymásutánja; program. A kirándulás műsora.  Nővérénél… ludas kása … vagy becsinált kakas …, képviselőfánk vagy rác pité szerepelt az ebéd műsorán. (Krúdy Gyula)
Szóösszetétel(ek): 1. műsoradás; műsoranyag; műsorbemondó; műsor-bemutató; műsorcsere; műsordarab; felelős; műsor-igazgatás; műsor-ismertetés; műsorkészítés; műsorközlés; műsorközvetítés; műsor-összeállítás; műsorpont; műsorprogram; műsorszerkesztés; műsorszerkesztő; műsorterv; műsortípus; műsorváltozás; 2. ajándékműsor; kultúrműsor, rádióműsor.
műsori.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi