46. sz., február 26. [HALMY BÚCSÚZÁSA]

Full text search

46. sz., február 26.
[HALMY BÚCSÚZÁSA]
Halmy búcsúföllépte tegnap volt. A jeles művész a »Párbaj«-ban lépett föl, s mesteri játékával, mondanunk sem kell, oly tökéletesen megnyerte a szíveket, mint akár Prielle Kornélia, kinek föllépte mindig ünnep Szegeden. Különösen a haldokló jelenet vált ki. Somogyiné asszony, Szathmáry Károly és Somogyi is, mintha csak fölvillanyozta volna az igazi művészet lehe, úgy játszottak, mint csak igen ritkán, s úgyszólván egészen perfekt előadásban élveztük a »Párbaj«-t, mely különben nem tartozik a szerencsésebb alkotások körébe.
A közönség szűnni nem akaró tapsviharral búcsúzott el előadás végeztével a kitűnő vendégtől, ki megígérte, hogy a szezon folyamán Prielle Kornélia tervbe vett lejövetelekor szinte lejön, s eljátssza vele a »Proletárok«-at.
Este a Halmy pályatársai kedélyes búcsúlakomát rendeztek tiszteletére, hol a szakadatlan jókedv csak akkor ért véget, mikor a sztentori hangú kapus a vasúthozi indulás idejét jelezte.
A lakomán, melyen a színtársulat összes férfi és női tagjai részt vettek, ott láttuk Langer Viktort is, ki rövid időre tartó látogatást tett Szegeden.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi