263. sz., november 10. [SZÍNI BESZÁMOLÓ VI.]

Full text search

263. sz., november 10.
[SZÍNI BESZÁMOLÓ VI.]
Tegnap a »Hercegasszony« operett került színre, mely Makó tavalyról ismeretes jó alakítása miatt vált egyik legkedvencebb operetté Szegeden, Makó azonban nem egészen volt elemében, játéka messze hátra maradt a tavalyi mögött. Enyváry sem volt úgy diszponálva, mint rendesen, de annál inkább Halmayné, a »kis kapitányt« igazán szépen csinálta.
*
Most pedig valami olyant kell konstatálni, ami még sohasem történt: Aradi igyekezni kezd. A »Mukányi« előadási jogát már megszerezte s most szerepezik a színháznál.
A szerepváltoztatás általunk sokszor sürgetett rendszerét is behozza, úgy hogy a következő »Proletárok«-ban, miként azt kijelöltük, Siposné fogja játszani a »szent özvegyet«, Szederváry Kamillát, Szeles Mosolygót, s Timót birkás szerepe Bodrogi kezébe jut, Makó pedig Bankó Bénit fogja bemutatni.
A legközelebb adandó újdonságok közül még kiemeljük dicsérőleg a »Titilla hadnagy«-ot, melynek címszerepét Enyváry Sarolta és Halmayné fölváltva játsszák, és a »Közönyt közönnyel«, Moreto klasszikus vígjátékát.
*
Színházi körökből, bár nem az igazgatóságtól (pedig ennek kellene legfőképp sürgetni) panaszképp vesszük, hogy dacára annak, miszerint a főkapitányság Hoffer színházi tulajdonost rendeletileg fölhívta némely, összesen hatrendbeli közegészségi, közkényelmi, közbiztonsági javítások eszközlésére érzékeny bírság terhe alatt, még mai napig sem történt semmi javítás – s valószínűleg nem is fog történni, mert, hogy valami rendelet foganatosíttassék, ahhoz két dolog szükséges, hogy valaki parancsolni s egy más valaki engedelmeskedni tudjon.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi