Mi történik Scharf Móriccal?

Full text search

Mi történik Scharf Móriccal?
[aug. 5. ]
Nyíregyháza, aug. 4. (A Pesti Hírlap saját tudósítójának távirata.) Eötvös ma táviratilag előterjesztést intézett a belügyminiszterhez Scharf Móric kiadása ügyében. A belügyminisztertől délután távirati értesítés érkezett Eötvöshöz, hogy az alispán sürgönyileg utasíttatott Móricot apjának átadni. Eötvös azonnal felkereste Scharf Józsefet, és vele az alispánhoz ment a megyeházra. Itt előadván a miniszter távirati értesítését, az alispán azt felelte, hogy Móric újabban határozottan kijelentette, hogy inkább kútba ugrik, semhogy visszatérjen szülőihez. Ennek alapján úgy az alispán, mint a főispán felterjesztést intéztek a belügyminiszterhez; újabb miniszteri intézkedésig tehát Móricot ki nem adhatja.
Az alispán Eötvös távozása után azonnal táviratozott a belügyminiszterhez, kérvén a további intézkedés felfüggesztését, míg előterjesztése elintéztetik; egyúttal utasítást is kért arra nézve, vajon Móric vonakodása esetében karhatalom alkalmaztassék-e, mert botránytól lehet tartani.
Eötvös semmi szín alatt nem akarja a fiút Henternél hagyni, hanem Flegmann orvoshoz akarja adatni, és evégett újra a miniszterhez fordul.
A falakon falragaszok vannak, melyekben a kapitány a lakosságot csendre és a rend szigorú fentartására inti.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi