A NYUGAT HÍREI

Full text search

A NYUGAT HÍREI
Április 25-én, Király György halálának évfordulóján, abból az alkalomból, hogy síremléke – Beck Ö. Fülöp műve – elkészült és felállittatott, Király György barátai és tisztelői délután 4 órakor a Kerepesi-úti temetőben felkeresik a megboldogult sírját, amelynél a Nyugat nevében Babits Mihály fog beszélni.
A Nyugat új anthológiája: A XX-ik század magyar lírája. Összeválogatták: Babits Mihály, Gellért Oszkár, Osvát Ernő. A könyv első kiadását korlátolt példányszámban nyomtatják, ez a kiadás könyvárúsi forgalomba egyáltalán nem kerül, csak előfizetés útján szerezhető meg. Az előfizetési ár május hó elsejéig 3000 korona. Beküldendő a mellékelt postabefizetési-lapon a Nyugat kiadóhivatalába.
Babits Mihály második előadóestje. Babits Mihály engedve annak a széleskörü érdeklődésnek, mely első, április 12-i zeneakadémiai előadóestje iránt is megnyílvánult, csütörtökön, április 19-én esti félhét órakor „A versről és a versmondásról“ címmel újabb előadóestét rendez a Zeneművészeti Főiskola kamara-termében, amelyen a verselésről, a líra és érzelmek közlésének problémájáról, a versek olvasásáról és élvezéséről beszél, gondolatait példákkal illusztrálva. Az előadás második részében újabb verseit olvassa fel. Jegyek a Nyugatnál és a Zeneművészeti Főiskolán válthatók.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi