A NYUGAT HÍREI

Full text search

A NYUGAT HÍREI
A Nyugat a Könyvnapon. A Nyugat május 8-án és 9-én résztvett az Országos Könyvnap-akcióban; a Vilmos császár-út 34. sz. alatt levő szerkesztősége előtt pompás sátrat állított fel és a házban könyvesboltot rendezett be, amelyet a közönség, különösen előfizetőink nagy tömegben kerestek fel. A sátorban és a könyvesboltban állandóan jelen voltak a Nyugat szerkesztői és munkatársai.
Móricz Zsigmond Sárospatakon és Sátoraljaujhelyen. Május 11-én Móricz Zsigmond a sárospataki kollégium vendége volt, ahol mint az intézet régi növendékét ünnepelték és előbb a díszteremben, aztán a hangversenyteremben a Nyugatról, pataki emlékeiről és Bornemisza Elektrájáról tartott előadásait lelkesen fogadták. Május 12-én Sátoraljaujhelyen tartott Móricz Zsigmond nagysikerű előadást.
Bródy Sándor síremlékét május 25-én leplezték le a rákoskeresztúri izr. temetőben, ahol a Nyugat és az írói egyesületek nevében Móricz Zsigmond mondott sírbeszédet.
Nyugat propaganda-könyvhét. Június 2-tól a Nyugat a Vilmos császár-út 34. sz. házban a Bank-u. sarkán levő utcai helyiségben olcsó könyvhetet rendez. Árusításra kerülnek mélyen leszállított árakon – már 10 fillértől kezdve – a Nyugat íróinak művei és egyéb irodalmi értékű könyvek.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi