A NYUGAT HÍREI

Full text search

A NYUGAT HÍREI
Fekete Lajosnak a Vajdasági Könyvbarátok támogatásával december első felében verseskönyve jelenik meg Tengerzúgás címmel. Miután a kötet kizárólag a jugoszláviai könyvbarátok részére készül, így a Nyugat olvasói 4 P előfizetési áron csak a Nyugat kiadóhivatala útján rendelhetik meg.
Kelen Lászlónak november havában Bocsásd a szélnek címen verseskönyve jelenik meg. A könyv bolti ára 3 P lesz. A Nyugat előfizetői a Nyugat kiadóhivatala útján a könyvet 2 P-ért rendelhetik meg.
Komlós Aladár verseskönyve a napokban jelenik meg. A könyv ára 3 P lesz, előfizetési ára a Nyugatnál 2 P.
Mohácsi Jenő nov. 5-én «Magyar irodalom: magyar élet!» címen előadást tartott a pozsonyi prímás-palota tükörtermében.
HIBAIGAZÍTÁS. Joó Tibornak «Boldogasszony búcsúja» címen a Nyugat nov. 1-i számának 493-ik oldalán megjelent figyelőjébe nyomdatechnikai okokból hiba csúszott. A figyelő bevezető sorai helyesen így szólnak: «Kevés esztétikai tapasztalat igazolta előttem annyira, mint ez a tizenöt fametszet, annak a valóságát, amit a kultúrfilozófia objektív szellemnek nevez, s mely valamely korszak vagy kulturális egység tárgyi alkotásaiban vagy cselekedeteiben megvalósuló kollektív szellemet jelenti. E fametszet-sorozat inspirálója az a szegedi katholicizmus…» stb.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi