A Nyugat hírei

Full text search

A Nyugat hírei
A Nyugat felhívására, melyet az ismeretlen költőkhöz intézett, mintegy 200 életrajz és 1000 vers érkezett szerkesztőségünkbe. A legjellemzőbbek közlését február 1-i számunkban kezdjük meg.
A NYUGAT-BARÁTOK IRODALMI SZALONJÁ-nak előadásai december 28-től január 11-ig a következők voltak: Dec. 28-án dr. G.-né Szőllősi Magda a gólyameséről és dr. Gartner Pál a kultúrember illuzióiról. Dec. 30-án Karinthy Frigyes szavaló-estje. Dec. 31-én Szilveszter-est (Nagy Endre, Tersánszky J. Jenő, Erdélyi József, Balla Erzsébet és Ascher Oszkár közreműködésével). Január 2-án Nagy Endre a régi és az új Nagyváradról és a politikusok újévi nyilatkozatairól. Január 4-én Kanizsai Dezső a pubertás zavarairól. Január 6-án Ascher Oszkár a színészpedagógia és szavalóművészet új útjairól. Január 9-én Nagy Endre a Stavisky-esetről és Gellért Oszkár ismeretlen költőkről. Január 11-én Wagner Lilla a világirodalom nőalakjairól.
Lóránth László: Tettének oka ismeretlen… című regényének IV. kiadása megjelent. Ára 3 pengő. Kapható a Nyugat kiadóhivatalában.
Reményi József «Idegenben» c. verseskönyve megjelent. Kapható a Nyugat kiadóhivatalában. Ára 2 pengő.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi