A NYUGAT HÍREI

Full text search

A NYUGAT HÍREI
NYUGAT-EST. A Népművelési Bizottság a Szabadegyetem keretében március 28-án este 1/27 órakor Nyugat-estet rendez a VIII., Eszterházy-u. 11. sz. a. II. sz. Kémiai intézet nagytermében. Az irodalmi esten Babits Mihály, Karinthy Frigyes és Schöpflin Aladár tartanak előadást, a Nyugat-írók műveiből pedig R. Simonffy Margot, Ascher Oszkár és Gellért Endre szavalnak.
ASCHER OSZKÁR március 8-án tartja előadó-estjét a Zeneakadémia nagytermében, Takáts Margit és a szavalókórus közreműködésével. A műsor egyik kiemelkedő száma Villon «Testámentum»-a lesz, a magyar klasszikusok közül Petőfi, Arany, Vörösmarty kerülnek műsorra, kívülük a magyar modern irodalom reprezentánsainak prózai és verses művei.
A FRANCIA JÁTÉKSZÍN (a Belvárosi Színház Társulatának Studiója) március 16-án, hétfőn este 8 órakor a Belvárosi Színházban zártkörü előadás keretében bemutatja Giraudoux: Amphitryon 38. c. komédiáját Köves Tibor fordításában. A Nyugat előfizetőinek a Belvárosi Színház titkári hivatala (IV., Apponyi-tér 4.) kívánságra meghívót szolgáltat ki.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi