GALI ÁKOS, DR. (MDF)

Full text search

GALI ÁKOS, DR. (MDF)
GALI ÁKOS, DR. (MDF) Tisztelt Országgyűlés! Rendkívül röviden szeretnék néhány szót szólni Szabolcs-Szatmár-Bereg megyével kapcsolatban képviselőtársaink 353-as számú módosító indítványához, nevezetesen ahhoz, hogy az önkormányzati törvény mellékletében szereplő országgyűlési határozatban javasolt Debrecen székhely Nyíregyházára változzon.
Borzasztó kellemetlen helyzetben vagyok, külső szemlélőnek olybá tűnhet, hogy a vidéki önkormányzat két bajnoka verseng azért hogy a helyi önkormányzatokat mégiscsak szemmel tartó köztársasági megbízott hivatala hol székeljen, és ez nem túlzottan keltett jó benyomást.
Azonkívül kellemetlen helyzetben vagyok, hiszen Debrecenről olyan szép szavakat mondott el Szendrei képviselőtársam: felsorolta mindazokat az előnyöket, amelyek Debrecent valóban Nyíregyháza elé helyezik. Végül is nem marad más az indokai közül, csak egy hivatkozás, nevezetesen a felügyelni kívánt önkormányzatok száma. Az az érvelés, hogy a régióban Nyíregyháza, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén több önkormányzat van, mint Hajdú-Bihar megye területén.
A köztársasági megbízott jogkörében az égadta világon semmiféle szerepe nincs annak, hogy hány önkormányzatot felügyel, olyan összefüggés van a kettő között, mint a jegygyűrű vastagsága és egy házasság tartóssága között. Hadd hívjam fel a figyelmet arra, hogy van olyan régió, ahol három-három megye alkot egy régiót az országgyűlési határozattervezet szerint, és vitatkozhatnánk azon, hogy akkor az a köztársasági megbízott, akinek három megyéből áll össze a régiója, erősebb jogosítványokkal rendelkezik, mint akinek csak kettőből. Nem kívánom a szót szaporítani, hiszen fontosabb dolgok is vannak itt. Én nagyon kérem Önöket - amennyiben egy kormánypárti képviselőtől nem túlzottan nagy blaszfémia -, kérem, hogy a Kormány előterjesztéséből az országgyűlési határozat-tervezetben szereplő Debrecen székhelyet támogassák. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi