HORVÁTH BALÁZS, DR. belügyminiszter:

Full text search

HORVÁTH BALÁZS, DR. belügyminiszter:
HORVÁTH BALÁZS, DR. belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A Belügyminisztérium kezelésében lévő – egyébként állami tulajdonú – ingatlanokban, minimális kivétellel, volt belügyi vezetők laknak. Figyelemmel arra, hogy a válaszadás idejét két percre maximalizálták, csak néhány nevet sorolnék föl. A budapesti XII.kerület, Határőr út 53. alatti ingatlanban – 3 lakás, nagy lakás, kertes ház – Benkei volt belügyminiszter, Agusztin (?) Tamás, a veje, és a lánya lakik. Tucatszámra lehetne foglalkozni a nevekkel, nem akarom sorolni őket.
A Belügyminisztérium a következőt fogja tenni: az előző belügyi vezetés e lakásokat átadta a területi ingatlankezelő vállalatoknak. Ez kizárta volna annak a lehetőségét, hogy a szolgálati viszony megszűnését követően visszakapja a Belügyminisztérium a szolgálati lakásokat. Ahogy ezt megtudtam – 1990. június 17-én –, azonnal intézkedtem. Nem volt a folyamat irreverzibilis, sikerült az ingatlankezelő vállalatoktól visszavenni ezeket a lakásokat. (Taps.)
Most mérjük fel a szolgálati viszony időtartamát, jellegét. A jogszabály rendjének megfelelően mindenkinek fölajánlunk egy olyan lakást, amely a jogszabályban írt lehetőségnek megfelel, lévén ezen bentlakó urak döntő többsége jóhiszemű jogcím nélküli lakáshasználó, mivel bérleti jogviszonya "elfogyott". A Belügyminisztérium és az én álláspontom szerint a jogszabálynak megfelelően tarthatnak igényt lakásra, egy házaspár egy másfél szobás lakásra. Természetesen nem villalakásra. (Derültség, taps.) Kérem, válaszomat elfogadni szíveskedjék.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi