SOÓS KÁROLY ATTILA, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság elnöke:

Full text search

SOÓS KÁROLY ATTILA, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság elnöke:
SOÓS KÁROLY ATTILA, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság elnöke: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ami Békesi képviselőtársunk módosító javaslatát illeti, ott el kell mondani, hogy a helyzet ahhoz képest, amikor ő benyújtotta a módosító javaslatát, megváltozott. Ugyanis Békesi képviselőtársunk egy vázlatot nyújtott be, egy – a Kormány által benyújtott csomagtervhez képest – ellencsomagtervet. Ez a vázlat itt a kérdéses kormány-csomagtervvel szembeni alternatívaként tárgyalható lett volna. Ha elfogadásra kerül, abban az esetben természetesen a részletek kidolgozását meg kellett volna valósítani utána.
Miután azonban a Kormány a csomagtervét visszavonta, így megváltozott a helyzet. Békesi képviselőtársunk javaslata most a részletes vitában egy részletesen kidolgozott törvényjavaslattal szemben, egy nem részletesen kidolgozott és egy részletes vitában nem tárgyalható, se jóvá nem hagyható, se el nem utasítható javaslat. Nagyon sajnálom, a házbizottság ülése után Békesi kollégámat nyilván értesítették arról, hogy a házbizottságban ezt a kérdést tárgyaltuk, és őneki részletesen ki kellett volna dolgozni ezt a javaslatot most ide a részletes vitára. Miután ilyen javaslat, tehát olyan javaslat, amely törvénybe iktatható, nem került a Ház elé, így Békesi képviselőtársam esetében nincs olyan javaslat, amelyről szavazni lehet.
Ezzel szemben a Magyar Bálint által benyújtott módosító javaslattal kapcsolatban először is meg kell mondanom, hogy ezt a javslatot a költségvetési bizottság nem tárgyalta, minthogy ez a költségvetési bizottság ülése után került benyújtásra. A javaslat azonban olyan jellegű, hogy egyfelől könnyen átlátható, másfelől tulajdonképpen nem javasol semmi újat, csak a törvényt módosító javaslat egy részének elhagyását, tehát azt, hogy a Kormány által javasolt törvénymódosítás egy részét az Országgyűlés ne hagyja jóvá. Ennek folytán úgy ítélem meg, hogy erről a javaslatról, amely egyébként megfelel a formai követelményeknek, itt most ezen az ülésen a költségvetési bizottság összehívása nélkül a Ház határozatot hozhat.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi