ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Kérem az eredeti szöveget is akkor kéznél tartani. Tisztelt Országgyűlés! A Vagyonügynökség igazgatótanácsa elnökének és tagjainak megválasztására több alternatív módosító javaslat érkezett. Pál László képviselőtársunk a törvény hatályos szövegét kívánja fenntartani. A költségvetési bizottság kormánypárti tagjai szerint az elnököt és a tagokat a miniszterelnök nevezze ki. Soós Károly Attila képviselőtársunk szerint az elnököt és a tagokat is a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezze ki és mentse fel. Képviselőtársaim döntsék el, hogy melyik javaslatot támogatják. Sorra vesszük.
Pál László képviselőtársunk javaslata a 191-es számú jelentés II/b pontjában található, melynek elfogadását egyik bizottság sem támogatja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem szavazni! (Megtörténik.) Ennek lényege, hogy az Országgyűlés hatáskörében maradjon. Államtitkár úr szavazata? (Isépy Tamás: Nem.)
Kimondom a határozatot, az Országgyűlés 95 "igen" szavazattal, 181 ellenszavazattal és négy tartózkodással a módosító javaslatot nem fogadta el.
Soós Károly Attila képviselőtársunk módosító javaslata a 154-es számú jelentés 3. pontjának második bekezdésében található. Elfogadását egyik bizottság sem támogatja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Ez a köztársasági elnök hatáskörébe utalná. Államtitkár úr szavazata?

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi