HORVÁTH JÓZSEF, DR. jegyző:

Full text search

HORVÁTH JÓZSEF, DR. jegyző:
HORVÁTH JÓZSEF, DR. jegyző: Tisztelt Országgyűlés! A jelenleg hatályos szöveggel kezdem.
A 19. § (1) bekezdése: A Vagyonügynökség ügyvezető igazgatója évente az előző évi állami költségvetés végrehajtásáról szóló előterjesztéssel egyidejűleg köteles az Országgyűlésnek beszámolni a Vagyonügynökség tevékenységéről, a hozzá tartozó állami vagyon alakulásáról, hasznosításának eredményéről és a vagyonpolitikai irányelvek végrehajtásáról.
A (2) bekezdés: A beszámoló keretében az ügyvezető igazgató köteles kimutatni a Vagyonügynökség költségvetésétől elkülönítve a Vagyonügynökség bevételeit és kiadásait. A Vagyonügynökséghez tartozó állami vagyon alakulásáról vagyonkimutatást kell készíteni és a beszámolóval együtt előterjeszteni.
A (3) bekezdés: A beszámolóhoz mellékelni kell az Állami Számvevőszék elnökének jelentését a Vagyonügynökség tevékenységéről.
A gazdasági bizottság módosító javaslata:
A 19. § (1) bekezdés: A Kormány évente az előző évi állami költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslat előterjesztésével egyidejűleg köteles az Országgyűlésnek beszámolni a Vagyonügynökség tevékenységéről, a hozzá tartozó állami vagyon alakulásáról, hasznosításának eredményéről és a vagyonpolitikai irányelvek végrehajtásáról.
A (2) bekezdés: A beszámoló keretében a Kormány köteles kimutatni a Vagyonügynökség költségvetésétől elkülönítve a Vagyonügynökség bevételeit és kiadásait. A Vagyonügynökséghez tartozó állami vagyon alakulásáról vagyonkimutatást kell készíteni és a beszámolóval egyidejűleg előterjeszteni.
A (3) bekezdés megmaradna a jelenleg hatályos törvény szövegével egyezően.
Ezek után a Kormány által benyújtott szöveg: 19. § (1) bekezdés: " A Kormány évente az előző évi állami költségvetés végrehajtásáról szóló törvényjavaslathoz kapcsolódóan köteles az Országgyűlésnek beszámolni a Vagyonügynökség tevékenységéről, a hozzá tartozó állami vagyon alakulásáról, hasznosításának eredményéről és a vagyonpolitikai irányelvek végrehajtásáról."
(2) bekezdés: "A beszámoló keretében a Kormány köteles kimutatni a Vagyonügynökség költségvetésétől elkülönítve a Vagyonügynökség bevételeit és kiadásait. A Vagyonügynökséghez tartozó állami vagyon alakulásáról vagyonkimutatást kell készíteni és a zárszámadás részeként előterjeszteni." Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi