ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság a jelöltet meghallgatta, erről jelentést készített. Megkérdezem a bizottság jelenlévő tagjainak bármelyikét, hogy kíván-e az előterjesztéshez kiegészítést fűzni. Miután ilyen kiegészítési igény nincs, megkérdezem van-e valakinek észrevétele az előterjesztéssel, illetve a jelölttel kapcsolatban.
Nincs észrevétel, akkor hamarosan a szavazás következik.
A szavazással kapcsolatban a következőkre kívánom tisztelt képviselőtársaim figyelmét felhívni. (Az SZDSZ padsoraiban beszélgetés.) A képviselőtársaim figyelmét szeretném fontos körülményre felhívni! (Az elnök csenget.) Arról van ugyanis szó, hogy az Alkotmánybíróság tagjait kétharmados többséggel kell megválasztanunk és ez felelősséget ró az Országgyűlés minden tagjára.
A választást a szokott módon kívánjuk lebonyolítani, azaz a Duna-parti folyosón vehetők át a szavazólapok, ahol jegyzőtársaim szavazatszedő bizottságként járnak el. Azt kérem, hogy képviselőtársaim most, a szünet elején adják le szavazataikat és utána tartsanak ebédszünetet. A Duna-parti folyosón a szavazás idején csak a képviselők és a Parlament hivatali dolgozói tartózkodhatnak.
A titkos szavazás idejére és ebédszünetként 1 és 1/4 órás szünetet rendelek el, az Országgyűlés munkáját 3/4 2-kor folytatjuk. Köszönöm.
(Szünet: 12.24 órától 13.58 óráig. - Az elnöki széket Vörös Vince foglalja el.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi