SIPOS IMRE, DR. (FKgP)

Full text search

SIPOS IMRE, DR. (FKgP)
SIPOS IMRE, DR. (FKgP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Csak nagyon röviden két gondolatot. Az egyiket azt érintőleg, mert Csépe Béla képviselőtársam szólt előttem erről, és teljesen egyetértek a hozzászólásával, és ugyanezeket a gondolatokat akartam elmondani.
Csak annyi fűznék hozzá, hogy az MSZP és az Agrárszövetség által gyűjtött aláírásokhoz nem kell kommentárt fűzni, hogy milyen helyeken történtek meg ezek. Több helyet tudok: orvosi rendelőktől kocsmán keresztül a munkahelyekig mindenhol. Mindemellett az Országgyűlésnek azt javasolnám, hogy mi válasszuk meg a köztársasági elnököt azért, mert a nép erre bennünket felhatalmazott.
A másik: mint Somogy megye 6-os választókerületének a képviselője én kisebbségi érdekeket is képviselek, így a nemzetiségi községekbe tett látogatásaim és a tőlük kapott információ alapján nekik is az a kérésük, és az az érdekük, hogy az országgyűlési biztos jogkörével rendelkező bizottság, amit a tervezetek által kiválasztott egy-egy küldött képviselne, és ezt az Országgyűlés elfogadja, 8 képviselné a nemzetiségi ügyeket. Így talán országgyűlési biztos nem is kellene, hanem ez az egy testület el tudná látni a nemzetiségeknek a képviseletét biztos nélkül is.
Egy gondolatot még ahhoz, hogy nem értek egyet a Magyarország államformájával kapcsolatban a szociális jelző beiktatásával, ugyanis a demokráciából és a demokratikus államiságból magától értetődik és önként adódik a szociális biztonság.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi