ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Az elhangzottak nyomán most javaslatot teszek ülésünk tárgysorozatára:
1. A kínzás és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó büntetések, bánásmódok elleni nemzetközi egyezmény kihirdetéséről szóló 1988. évi 3. törvényerejű rendelet módosításáról szóló törvényjavaslat megtárgyalását javaslom. Képviselőtársaink a 147-es számon kapták kézhez a javaslatot.
2. Az Alkotmány módosításáról szóló törvényjavaslat megtárgyalása a mentelmi jog kérdésében; 288-as számú javaslat.
3. Az országgyűlési képviselők jogállásáról, valamint a képviselők tiszteletdíjáról stb. szóló törvényjavaslatok együttes megtárgyalása: 287-es és 293-as számú javaslatok.
4. Az Alkotmány módosításáról és a helyi önkormányzatokról szóló törvényjavaslatok megkezdett általános vitájának folytatása; 134-es és 135-ös számú alapjavaslat.
5. A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvényjavaslat megtárgyalásának megkezdése; 136-os számú javaslat.
6/a A Pártatlan Tájékoztatás Bizottságáról és a közszolgálati tömegkommunikációs eszközök vezetőinek ideiglenes kinevezési rendjéről szóló javaslat általános vitájának folytatása: 228/a számú javaslat.
6/b A frekvenciamoratóriumról szóló országgyűlési határozati javaslat megtárgyalása: 228/b számú javaslat.
7. Az elektronikus és nyomtatott sajtó eljárásait vizsgáló bizottság közbenső jelentése tevékenységéről; 158-as számú javaslat.
8. A magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1989. évi XLV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat megtárgyalása; 196-os számú javaslat;
9. A Szovjetunió 1956. évi magyarországi beavatkozásáról szóló országgyűlési határozati javaslat megtárgyalása; 261-es számú javaslat.
10. Az Alkotmánybíróság egy további tagjának megválasztása.
11. Interpellációk és kérdések előadása.
Most kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ülés tárgysorozatára tett fentebbi összegező javaslatomat.
Kérem állásfoglalásukat! Most kérem szavazatukat! (Megtörténik.) Köszönöm. (Igen: 260; nem: 1; tartózkodás: 9)
Megállapítom, hogy az államtitkári szavazatokkal együtt az országgyűlés 264 szavazattal 1 ellenében, 9 tartózkodással magáévá tette a tárgysorozati javaslatot.
Tisztelt Országgyűlés! Felhívom még a figyelmüket az időbeosztásunkra. A szokásos tárgyalási rendünk mellett külön utalok arra, hogy az Alkotmánybíróság tagjának megválasztására kedden az ebédszünetben kerül sor titkos szavazással.
Az interpellációk és kérdések elmondására a szokott időben kedden, ebédszünet után nyílik lehetőség. Amennyiben ma délutáni programunk lehetővé teszi, esetlegesen még ma sor kerülhet a sajtóprivatizációs bizottság jelentésének és a Szovjetunió 1956. évi beavatkozásáról szóló országgyűlési határozati javaslatnak megtárgyalására.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi