BAKA ANDRÁS, DR. (MDF)

Full text search

BAKA ANDRÁS, DR. (MDF)
BAKA ANDRÁS, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Ház! A vita végén hozzászólónak az a különös öröme van, hogy tulajdonképpen mindent elmondtak előbb, és – ha nem kíván a Dunagate-ügyről még egy politikai bőrt lehúzni – azt is ígérheti, rövid lesz.
A józan ész diktálja, amit Szokolai Zoltán is elmondott, hogy ezeket a titkosszolgálatokat, ezeket a tevékenységeket ne a miniszterelnök jogkörébe utalják. Bárki lenne is a miniszterelnök, túlterhelt lenne, nemzetközi és egyéb, hazai kötelezettségekkel terhelt lenne. Itt egy olyan személyt kell megbízni, aki azonnal, operatívan, rögtön és közvetlenül tud intézkedni egy megnövekedett veszélyhelyzetben. Azt hiszem, ez eléggé egyértelmű.
A másik dolog: én nem vagyok nemzetbiztonsági szakember, de Szabó Miklós felvetette, hogy ezeket hírszerzéseket, ezt a négy szolgálatot egy kézbe kell hozni. Ezt azzal indokolta, hogy a katonai titkosszolgálat, a katonai hírszerzés is végez belbiztonsági tevékenységet. Én csak egy érvet szeretnék ehhez hozzátenni: a katonai hírszerzés – nyilvánvalóan, feltételezhetően – végez belbiztonsági tevékenységet, azonban a katonai hírszerzés feladata mégis a katonai hírszerzés, a hadsereg érdeke, a honvédelem érdeke. A honvédelemmel ez a tevékenység szerves összhangban van. Ezt a tevékenységet, a katonai hírszerzést a honvédség kezéből kivenni, mert bizonyos ügykörben belbiztonsági tevékenységet is elláthat, azt hiszem, nagyon nagy hiba lenne.Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalról.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi