POZSGAY IMRE (MSZP)

Full text search

POZSGAY IMRE (MSZP)
POZSGAY IMRE (MSZP) Megszoktuk már a szelektív hallás és az abból eredő tapasztalatokat. Hack Péter figyelmét, úgy látszik, elkerülte, hogy Torgyán József egyenesen a szocialista párti frakciónak – felmentve bizonyos értelemben Hámori Csabát –, a Szocialista Párt parlamenti csoportjának címezte kérdését, kérését. Ez az egyik megjegyzésem. Ennyit a hiteles megnyilvánulásokról és az odafigyelésről.
A másik – legfeljebb most már csak annyit, visszatérve Torgyán József szavaira –, hogy a legegyszerűbb elemi matematika is bizonyíthatja számára, hogy a címer-ügyben való szavazásnál az egész szocialista frakció más padsorokban leadott szavazatai sem tudtak volna változtatni a lényegen, a kétharmados szükséges szavazatmenynyiség megszerzésén.
S a harmadik: Hack Péter megkerülte a kérdésemet, s megkerülték mindazok, akik ebben az ügyben eddig reflektáltak. Én javasoltam, zárjuk le a vitát ebben az ügyben, helyezkedjék tisztességes álláspontra a Parlament. Nem vádoltam senkit, egy tényt közöltem, amely ténynek birtokában van mindenki; ellenőrizheti, hogy itt több párt frakciója hasonló gyakorlatot folytatott. Köztük – tudomásom van róla, hogy az SZDSZ frakciójában – is előfordult.
Ez az igazi kérdés: ezek után mi az erkölcsi alapja annak a kihívásnak, amely itt elindult? Ez a kérdésem. (Zaj. – Felkiáltás: Hazugság!)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi