SÁPI JÓZSEF (MDF)

Full text search

SÁPI JÓZSEF (MDF)
SÁPI JÓZSEF (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tulajdonképpen könnyű és kellemetlen helyzetben vagyok egyszerre, hiszen az előttem szólók lényegében elmondották a törvényjavaslat minden pozitívumát. Én azért egy hiányosságra még egyszer hangsúlyozottan – ami ugyan lett közben, menet közben érintve – hadd hívjam fel a figyelmet. És ez egy általános társadalmi problémát érint.
A tegnapi Hét műsorában a következő mondat hangzott el: a munkanélküliek átképzése sem jelent megoldást, mert a mának képeznek, nem pedig a holnapnak.
Akkor, amikor szomorúságomra az évi béralap 1-1,5 százalékos elvonása mellett 1988-as adat szerint 4,7 milliárd forint folyt be ebbe az alapba, ebből csupán 3 milliárd került valóban beruházási felhasználásra. El tudjuk képzelni, hogy ez az 1991. évben milyen korszerűsítésre ad lehetőséget. Sajnos, úgy gondolom, hogy nem a jövőbe tudjuk illeszteni sem a szakképzésünket, sem pedig az átképzésünket, ami mindenképpen az elkövetkezendő években pedig szükségeltetne.
Egyetlenegy félreértést szeretnék – vagy talán félrehallást részemről – tisztázni még, hogy Körösfői képviselőtársam nagyon helyesen fogalmazott, hogy terjedelmére ugyan kis törvény, de annál nagyobb horderejű. Viszont nem feladata ennek a törvénynek megoldani az általa említett összes problémáját a szakképzésnek, mert az valóban csak egy teljes oktatási reform kapcsán oldható meg.Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi